USRED PANDEMIJE SPLITSKI GRADONAČELNIK ODOBRIO JE NOVA ZAPOŠLJAVANJA Park šuma Marjan traži stručnog voditelja i troje informatora

Tom Dubravec / CROPIX

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara dao je suglasnost Javnoj ustanovi Park šuma Marjan za popunjavanje radnih mjesta. Traže se stručni voditelj, stručni suradnik informator te dvoje turističkih informatora.

Ravnatelj park Šume Marjan Damir Grubšić kaže da se na suglasnost za zapošljavanje čeka mjesecima i da će krenuti u proceduru popunjavanja radnih mjesta kada prođe kriza s koronom.

“Ovo je inače samo dio radnih mjesta za koje smo tražili suglasnost. Treba nam i voditelj stručne službe. Šumar Ivan Ljubić je otišao, njegovo mjesto je upražnjeno. Čuvar prirode je umirovljen. I njega netko treba zamijeniti”, kaže Grubšić.

Dalmatinski portal pitao je hoće li biti natječaja za nova radna mjesta u Park šumi.



“Bit će za stručnog voditelja, za informatore nije potreban”, kazao je Grubšić.

Stručnog voditelja Park šuma Marjan nema otkako je Robert Koharević postavljen za ravnatelja. Kada je na njegovo mjesto došao Grubšić, postao je njegov pomoćnik, trenutno je raspoređen kao v.d. voditelja stručne službe. Koharević je po struci agronom, a Grubšić kaže da stručni voditelj ne mora biti šumar, već da je važnije da se razumije u zaštitu prirode.

Ostali kadrovi, za koje je gradonačelnik dao suglasnost, potrebni su za Centar za posjetitelje Park šume Marjan na dnu Botićevih skala.

Zamisao da je Centar bude ishodište turističkih i informacijskih aktivnosti i da educira posjetitelje, potiče promociju ključnih atrakcije, prirodne i kulturne baštine te potiče na djelovanje turističkih i gospodarskih kapaciteta, piše Dalmatinski portal.

Podsjetimo, portal Otvoreno objavio je članke o broju zaposlenih u državnim službama.

Tek smo krenuli istraživati, a pronašli smo ogroman, skup i kompliciran stalno rastući sustav državne i javne uprave koji porezne obveznike stoji milijarde

Iako smo poslali mailove s upitom o tome koliko ima zaposlenih u ministarstvima, županijama i županijskim središtima te u tvrtke koje su u državnom vlasništvu, dosad smo dobili samo nekoliko odgovora, preciznije odgovorilo nam je 14 ministarstava, osam gradova, jedna županija i HEP.

Grad Split dosad nam još nije odgovorio na upit.

Otkrivamo koliko osoba zapošljavaju gradovi i ministarstva. Na upit nam odgovorila samo jedna županija

Komentari