Kad je samo prije tri dana Škoro predložio minimalac svima, onda je bio populist i glupi pjevač. Sad ideju šefa Domovinskog pokreta svi zagovaraju

Miroslav Škoro, čelnik stranke Domovinski pokret putem Facebooka prije samo tri dana zatražio je uvođenje minimalca svima, a ne samo radnicima u realnom sektoru.

“Evo, dok naši vrli zastupnici raspravljaju kako ćemo, imam ja prijedlog koji bi vrijedio za sve, uključujući njih, Vladu, predsjednike, bivše predsjednike, tajnike, uhljebe svih vrsta, kojekakve udruge i sve redom u državnoj upravi i državnim i javnim poduzećima i institucijama.

Miroslav Škoro: Dok ne prođe kriza, minimalac za sve, pa i Vladu i predsjednika



Dok ne prođe kriza minimalac za sve. Od toga treba izuzeti osjetljive socijalne skupine, trudnice i rodilje, kao i aktivne djelatnike u zdravstvu. Dosta je lažne solidarnosti koja se prelama preko leđa zaposlenih u privatnom sektoru”, napisao je u svojoj objavi Škoro.

Ideja populista koji se ‘natukao love’ sad je svima prihvatljiva

Odmah po objavi našao se na meti svih gore navedenih. Opisivali su ga kao populistu, izvlačili mu to što nije prikazao imovinsku karticu, u međuvremenu jest, spominjali sporni parking kod bolnice, koji je u međuvremenu postao besplatan.

Škoro objavio popis imovine i otkrio: Parking u Zajčevoj besplatan za sve; ‘Sad kad smo ova dva goruća problema riješili, možemo se početi baviti državom’

Situacija se promjenila naglavačke 

No situacija se naglavačke promijenila samo u par dana. Sad kad je vidljivo da će ova kriza baciti cijeli svijet na koljena, da neće stati na kraju ljeta, da prijeti globalna recesija, sad svi pozivaju ‘ministre u vladi predsjednika, bivše predsjednike, tajnike, uhljebe svih vrsta, kojekakve udruge i sve redom u državnoj upravi i državnim i javnim poduzećima i institucijama’ da podnesu teret krize s radnicima i poduzetnicima iz realnog sektora.

SDP je tako u subotu zatražio da sljedeća tri mjeseca saborski zastupnici i ostali državni dužnosnici, osim ministra zdravstva Vilija Beroša, rade za minimalac kako bi se solidarizirali s brojnim građanima koje će pogoditi ova kriza.

Ističu da dio tako ušteđenih sredstava u budžetu treba usmjeriti za pomoć gospodarstvenicima kako bi uspjeli sačuvati radna mjesta te za isplatu minimalnih plaća najugroženijima. Nisu oni jedini, tom zahtjevu se pridružuju i druge stranke, političari i javne osobe poput Matije Babića nekadašnjeg urednika i osnivača Indexa.hr, Andreja Grubišića financijskog analitičara, novinara, političkih i ekonomskih analitičara, poduzetnika i mnogih mnogih drugih. Svi osim sindikata i predsjednika Zorana Milanovića naravno. Milanović ima želju sačuvati njihov način života.

Odjednom Škorina ideja je postala normalna, prihvaćena, realna i jedina moguća, ona više nije populistička i ne dolazi od čovjeka koji se ‘natukao love’.

Izjave Milanovića o plaćama u javnom sektoru nas ne trebaju čuditi. Zbog čuvanja ‘njihovog načina života’ Hrvatsku je već jednom bio bacio na koljena

Pozivam premijera da krene od sebe i svojih pobočnika kako i dolikuje svakom pravom vođi

Nakon publikacije ovog teksta, Miroslav Škoro na društvenim mrežama i zahvalio se svima koji su podržali njegov prijedlog o minimalcu za sve, odnosno političare. Pozvao je premijera da krene od sebe.

“Hvala svim građanima, medijima i političarima koji su, svjesni katastrofe u privatnom sektoru, podržali moj prijedlog od prije dva dana o minimalcu za zastupnike, Vladu i ostale dužnosnike.

Budući da je i sam premijer najavio rezanje u državnom i javnom sektoru, pozivam ga da krene od sebe i svojih pobočnika kako i dolikuje svakom pravom vođi. Interes naroda mora uvijek biti ispred osobnog interesa.

Izuzetak od minimalca neka budu djelatnici i dužnosnici koji ugrožavaju svoje zdravlje u borbi protiv koronavirusa. Svi znamo tko su oni i hvala im.

Snažno podržavam ministra Beroša u njegovim naporima, kao i njegov apel svima koji vole Hrvatsku: OSTANITE DOMA!”, poručio je Škoro na Facebooku.

Škoro o minimalcu za dužnosnike: Pozivam premijera da krene od sebe i svojih pobočnika kako i dolikuje svakom pravom vođi

Komentari