Zastupnici osudili napad na policajca pred Vladom, Grbin prozvao Penavu zbog izjava

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Sabor danas nastavlja s redovitom sjednicom, a prije nego što krenu s dnevnim redom zastupnici su u slobodnim govorima osudili napada na policajca pred Vladom.

Predsjednik Sabor Gordan Jandroković na početku sjednice je izrazio nadu da će se ranjeni policajac što prije oporaviti i apelirao na zastupnike da osude govor mržnje na društvenim mrežama.

U slobodnom govoru novi šef SDP-a Peđa Grbin također je osudio napad na policajca, kao i poruke podrkše mladiću koji se odlučio na zločin koji je šokirao Hrvatsku.

Pritom je kazao i kako neki političari, poput gradonačelnika Vukovara Ivana Penave svojim izjavama opravdavaju nasilje te je to oštro osudio.



“Barikade i pojačana policijska prisutnost na Markovu trgu sigurno neće spriječiti nove zločine koji se mogu dogoditi bilo gdje. Nismo čuli konkretne poruke vladajućih. Trebaju se pokrenuti postupci da se zaista osudi govor mržnje”, rekao je Grbin kojem je Jandroković čestitao na izbora za predsjednika SDP-a.

Miroslav Škoro (Domovinski pokret) kazao je kako u izjavi Penave o napadu na policajcu nije bilo govora mržnje.

Željko Sačić kazao je kako nije normalno da ministar Davor Božinović dobiva bianco podršku premijera.

Božo Petrov (Most) rekao je kako se na Markovu trgu dogodio tragičan događaj.

“Ako želimo Hrvatskoj dobro, moramo biti brutalno iskreni i postaviti pitanje čemu zgražanje i čuđenje. Zadnjih 30 godina ne sankcioniraju se zločini, a prevare i korupcija se ne sankcioniraju. I govoru mržnje postoji povod”, rekao je Petrov, javlja Dnevnik.hr.

Zastupnici će sjednicu nastaviti raspravom o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije.

Sabor u petak nakon glasovanja ide na dvotjednu stanku

Komentari