Sabor u petak nakon glasovanja ide na dvotjednu stanku

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Danas se nastavlja sjednica Sabora. Zastupnici će sjednicu nastaviti raspravom o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije.

Sjednica će završiti u petak glasovanjem, a nova će početi 4. studenoga aktualnim prijepodnevom, podnošenjem godišnjeg izvješća premijera Andrej Plenkovića o radu Vlade u 2020. godini, kao i rebalansom proračuna za ovu godinu i proračunom za 2021. godinu.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić je sinoć istaknuo da je stanka u zasjedanju uobičajena, jer se obično na proljeće i jesen održavaju dvije sjednice Sabora.

“Već sedam tjedana smo u neposrednom radu Hrvatskog sabora koji je započeo 2. rujna; ustavna odredba je da jesenja sjednica počinje 15. rujna i završava 15. prosinca i u pravilu oduvijek se u ta tri mjeseca održavaju dvije sjednice Sabora s obveznom stankom između dvije sjednice”, dodao je.



Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a naglasio je da je ove godine Hrvatski sabor zasjedao gotovo stalno, uz stanku tijekom predizborne kampanje.

Komentari