VIDEO Oreščanin na prosvjedu poduzetnika: Voda ide na vrč dok se ne razlije, a izgleda da je to sada

Screenshot

Zagrebački poduzetnici održavali su miran prosvjed koji je završio pred zgradom Ministarstva financija gdje su simbolično zapalili svijeće upozoravajući na svoj težak položaj.

Nekoliko desetaka poduzetnika okupilo se na Trgu bana Jelačića, nakon čega su u koloni krenuli prema zgradi Ministarstva. Petnaestak minuta im je trebalo do zgrade Ministarstva financija pred čijim ulazom su ostavili više od stotinu zapaljenih svijeća.

Ugostitelji su upozorili i na činjenicu da je zabranjen bar kafićima koji ne smiju pripremati niti kavu za van, što smiju raditi neki drugi objekti benzinskih pumpi. Organizatori procjenjuju da se okupilo između 1500 i 2000 ljudi.

Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika je rekao kako, nažalost, prema informacijama koje imaju od predstavnika koji su bili na sastanku, ono što je Vlada ponudila nije u skladu s njihovim prijedlozima.



“Ono što ćemo i dalje tražiti je da obeštećenje bude pravedno, da budu uključene sve djelatnosti, svi koji su imali pad poslovanja, a ne samo oni koji su formalno ugroženi. Nužno je smanjenje PDV-a, a ne odustajemo da se konačno krene u suštinske reforme da ova država postane konkurentna za poslovanje”, istaknuo je.

Ako se dogovor ne postigne, Oreščanin kaže da će krenuti dalje s akcijama.

“Imamo prijevoznike, jaku pravnu podršku koja će omogućiti da se pripreme pravni zahtjevi i traženja od Ustavnog suda, koja kreće od ukidanja obveznog članstva u komorama. To tražimo već mjesecima, a Vlada uporno o tome izbjegava razgovarati. Voda ide na vrč dok se ne razlije, a izgleda da je to sada”, naglasio je Oreščanin.

Damir Zorić, direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) je rekao kako “su novci očito u njihovim rukama”.

https://www.facebook.com/drazen.orescanin/videos/10158896733394313/?t=6

ZAVRŠIO SASTANAK S PODUZETNICIMA Evo im Vlada nudi za pomoć

Komentari