Valpovački vijećnici nezadovoljni gradonačelnikovim potezima. Grad je debelo zakočio

Facebook

Veliko nezadovoljstvo postupanjem gradonačelnika Matka Šutala svojim je medijskim istupom proteklih dana iskazao nezavisni vijećnik Jozo Piškorjanac, ujedno i dugogodišnji predsjednik Gradskog vijeća Valpova i po stažu jedan od najstarijih vijećnika.

On je, naime, stajališta da se nakon tri godine i početnih očekivanja da će se dolaskom Matka Šutala na čelo Valpova grad pokrenuti, te unatoč velikoj financijskoj injekciji koja je Valpovu stigla s državne razine, grad “debelo zakočio” te da je na svim područjima života znatno više napredovao u ranijim godinama, koje se sada nazivaju “godinama nerada” iako se tada razvijao jače od drugih gradova u Hrvatskoj.

Piškorjanac, koji je inače i dugogodišnji predsjednik VMO-a Harkanovci, osvrnuo se i na otvorene prozivke gradonačelnika upućene vijećnicima koji nisu glasali za nova zaduženja Grada rekavši kako nije istina da oni ne podržavaju nove projekte i da u posljednjih 17 godina on nije digao ruke za tolika zaduženja Grada koliko je to učinio u posljednje tri godine za mandata Matka Šutala, a koji im do danas nije dao obrazloženje gdje je potrošen novac iz ranijih zaduženja.

“Osim toga, gradonačelnik je politikom sukobljavanja ušao u mnoge nepotrebne političke sukobe zbog čega u Valpovo više ne dolazi nitko od visokih dužnosnika, a što se hitno mora promijeniti”, poručio je Piškorjanac.



“Zbog opetovanih pokušaja obmanjivanja vijećnika i građana Valpova i prigradskih naselja, zbog obmanjivanja i zastrašivanja djelatnica koje rade na projektu Zaželi, zbog iznošenja lažnih informacija, zbog ucjena gradskih vijećnika te zbog nenamjenskog i nezakonitog korištenja proračunskih sredstava, Stranka Ivana Pernara poziva gradonačelnika Matka Šutala da odstupi s mjesta gradonačelnika.

Nedopustivo je da gradonačelnik obmanjuje narod, da neodgovornim i rasipničkim ponašanjem te konstantnim zaduživanjem dovodi grad na rub propasti. S obzirom na to da gradonačelnik ne želi odgovoriti gdje je novac, ovim putem pozivam državne institucije da navedeno istraže”, pozvao je u najnovijem priopćenju za javnost valpovački gradski vijećnik Marko Tomoković.

Svoj zahtjev za Šutalovim odstupanjem Tomoković potkrepljuje činjenicom da je nedavno i samo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava potvrdilo da gradonačelnik Matko Šutalo ne govori istinu, da Ministarstvo nije dužno više od 5 milijuna kuna Gradu Valpovu kako tvrdi gradonačelnik, te da je većina novca za projekt Zaželi isplaćena, a gradonačelnik tvrdi kako neće imati za isplatu plaće djelatnicama projekta, piše Slavonski list.

UKINUT PRIREZ U VALPOVU HDZ i partneri glasali za ukidanje, SDP i Valpovačka nezavisna lista nisu pristupili glasovanju

Podsjetimo, Valpovo je jedan od rijetkih gradova koji je u tijeku ove krize izašao u susret građanima i poduzetnicima i odustao od prikupljanja prireza.

Za ukidanje prireza glasali su vijećnici HDZ-a i njihovi partneri u Gradskom vijeću dok su protiv bili SDP i gradonačelnikova nezavisna lista.

UKINUT PRIREZ U VALPOVU HDZ i partneri glasali za ukidanje, SDP i Valpovačka nezavisna lista nisu pristupili glasovanju

Komentari