USKOK radi izvide zbog nestanka 6,5 milijuna kuna iz gradske blagajne Malog Lošinja, gradonačelnica Kučić ne želi reći gdje je nestao novac

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Uskok provodi izvide nad gradonačelnicom Malog Lošinja Anom Kučić – HDZ, zbog sumnje da je potrošila 6,5 milijuna kuna koje je Grad Mali Lošinj uprihodio od prodaje jedne od zgrada bivše škole, a koji su bili namijenjeni projektu izgradnje nove sportske dvorane.

Najme novca na računu Grada nema, nije predviđen u proračunskim stavkama, a gradonačelnica Kučić nikome ne želi reći kako je novac potrošen.

USKOK tražio dokumentaciju

Na ovaj slučaj su upozoravali lokalni vijećnici i sama Primorsko-goranska županija koja se je odrekla vlasništva nad dvije stare školske zgrade u korist Malog Lošinja, a kako bi se novac od prodaje uložio u već spomenutu izgradnju sportske dvorane.

USKOK je potvrdio kako rade izvide oko kupoprodaje stare škole i spornog trošenja namjenskih sredstava od te prodaje, a izvori iz gradske uprave Malog Lošinja za Telegram su potvrdili kako su USKOK-ovi istražitelji zatražili svu potrebnu dokumentaciju vezanu za to.



HDZ-ova gradonačelnica Malog Lošinja prodala staru školu, no nitko ne zna gdje je novac od prodaje

Komentari