HDZ-ova gradonačelnica Malog Lošinja prodala staru školu, no nitko ne zna gdje je novac od prodaje

rtl.hr

Novac od prodaje starih škola trebao je biti uložen u novu školsku, sportsku dvoranu.

Mnogi se ovih dana pitaju je li HDZ-ova Ana Kučić, gradonačelnica Malog Lošinja potrošila novac koji je grad uprihodio od prodaje jedne od starih škola, iako je ta sredstva trebala namjenski uložiti u projekt gradnje nove školske, sportske dvorane.

Gdje je novac?

Riječ je o 6,5 milijuna kuna za koliko je Mali Lošinj krajem 2019. prodao staru školu u tamošnjoj Zagrebačkoj ulici. Puni iznos trenutno nije na gradskom računu, piše Telegram. Naime, 12. travnja ove godine grad je raspolagao s nešto više od 5,6 milijuna kuna, od čega se, dva milijuna odnose na dozvoljeni minus. U tom trenutku grad imao samo 3,6 milijuna kuna gotovine.

U čudno trošenje novca od prodaje stare škole posumnjali su početkom godine gradski vijećnici. Njima je gradonačelnica rekla da se novac nalazi na gradskom računu. Kad su te sumnje dospjele u javnost za iznos od 6,5 milijuna kuna zainteresirala se i Primorsko-goranska županija (PGŽ) kao osnivač škole. No ni njima, potvrdili su za Telegram, gradonačelnica nije precizno odgovorila.



Novac od prodaje starih škola trebao je biti uložen u novu školsku, sportsku dvoranu na osnovu ugovora iz 2003. godine. Ni županija ni gradski vijećnici nisu dobili konkretan uvid u gdje je prihod od prodaje škole.

”Nije se potrošio ni na plaće, ni na manifestacije, ni na neke druge stvari koje su nepotrebne. On je tu, o njemu se vodi računa i čekat će da riješimo urbanistički plan, da se riješi projektna dokumentacija i onda će se zajedno s tim sredstvima i ostalima koja budu na raspolaganju, ovisno o cijeni koštanja, uložiti u izgradnju školske sportske dvorane. Prihod od prodaje je tu i neka se nitko ne brine”, izjavila je Kučić u veljači, piše RTL

Komentari