Orešković: Ovaj puta se Milanović našao s pogrešne strane vrata

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Izjave predsjednika Zorana Milanovića izazvale su niz reakcija, i to ne samo onih koje je prozvao. I vladajući i oporba smatraju da njegov diskurs nije primjeren, no upozoravaju da se ovime fokus pomaknuo s afere Janaf i Kluba na prepucavanje Predsjednika i saborskih zastupnika.

Na pitanje zašto misli da je pored svih ostalih baš ona najčešća meta posljednjih  Milanovićevih napada Dalija Orešković u RTL-u Danas rekla je: “Zato što mi jedini napadamo sustav i kroz naš politički program i cljeve želimo taj sustav promijeniti”.

“Mnogi drugi na političkoj sceni žele se samo u taj sustav uklopiti i jednog dana kada budu na vlasti ponašati se manje više slično kao što su se ponašali njihovi prethodnici. Čini mi se da smo mi jedina opcija koja svima podjednako muti vodu”, kazala je.

VIDEO Predsjednikove eskapade: ‘U je… Što sam ja sad pričao 15 minuta?’



“U političkim obračunima nije mi potreban nož”

Na pitanje što ju je najviše zapeklo od predsjednikovih komentara, odgovara: “Apsolutno ništa!”.

“Onoga trena kada sam ušla u političku arenu bila spremna na političke obračune sa svima pa i sa Zoranom Milanovićem. Pri tome mi nije potreban nož niti bilo koji drugi rekviziti koje on spominje. Dovoljni su mi moji argumenti i program i sve za što se zalažem. A zalažem se za vladavinu prava, pravednu državu i dobro uređenu državu i boljitak građana”, kazala je.

Na pitanje je li očekivala udarce ispod pojasa koji su seksistički, odgovorila je: “Reći ću samo da ću se s teme seksizma vratiti na početak”.

“Na ono što je svu ovu lavinu reakcija i izazvalo, a to je bio maleni performans u kojem smo htjeli ukazati na činjenicu da ovog trena postoje dvije Hrvatske. Ona se ne dijeli na desne i lijeve, crvene i plave, nego na obične građane i na društvo privilegiranih”, kazala je i dodala da su htjeli ukazati da se “ovoga puta Zoran Milanović našao s pogrešne strane vrata”.

“Ne među nama koji pozivamo ministre koji su u taj klub zalazili, na podnošenje ostavke, nego među onima koji su bili u društvu privilegiranih za koje pravila ove države ne vrijede”, kazala je.

Komentari