OBRAČUN U HDZ-U Predsjednik izbornog povjerenstva na plaći kod Plenkovića i Butkovića?

CROPIX

Udruga HDZ-ovci organizirano nadgledaju glasovanje (HONG) objavila je informacije o navodnom angažmanu Damira Sesvečana, predsjednika Središnjega izbornog povjerenstva HDZ-a, u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Reakcija je to na pismo člana HDZ-a, zaposlenika istog ministarstva, navodi da se na zaposlenike ministarstva koji su članovi HDZ-a vršio pritisak da daju potpis za Andreja Plenkovića i njegov tim za unustarstranačke izbore u HDZ-u.

“Zaposlenik sam Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Naš ministar je kandidat na ovim izborima, pa smo svi koji smo članovi HDZ-a i državni službenici morali potpisati za njega i njegovu ekipu. Za drugu stranu nismo smjeli potpisivati, rekli su nam da će se provjeravati sve liste i da ne bi bilo ok da neko tko radi kao državni službenik bude protiv premijera. Problem leži u g. D. S. predsjedniku HDZ-ove izborne komisije. On kod nas u Ministarstvu ima ugovor o djelu s honorarom 5.000 kuna mjesečno, a stalno zaposlen je u HDZ-u. Tom čovjeku ne vjerujem, može li HONG spriječiti prevaru na izborima 15.3.?”, stoji u pismu koje je objavio HONG.

Iz HONG-a ističu da je istu informaciju 2018. potvrdio tportal. Tvrde da je Sesvečan prisustvovao na predstavljanju programa jedne opcije u HDZ-u, kako kažu, “svojih poslodavaca”. Angažman predsjednika izbornog povjerenstva u Ministarstvu iz HONG-a vide kao primjer sukoba interesa i pristranosti, te su zatražili njegovu ostavku.



Podsjetimo, HDZ je ranije reagirao na osnivanje udruge HONG. Smatraju da udruga pokušava članstvo dovesti u zabludu da se radi o službenoj inicijativi HDZ-a, te ih optužuju za skrivene i opasne namjere.

IZ HDZ-a se oglasili oko ‘Inicijative HONG’: To nema nikakve veze sa strankom

“Očita je namjera ljudi koji anonimno stoje iza te mrežne stranice dovođenje u zabludu članstva stranke da se radi o službenoj inicijativi, što nije slučaj. Prava namjera kao i pozadina navedene inicijative je skrivena, sasvim nejasna, pa i nedobronamjerna”, ocjenjuje HDZ.

HONG reagirao na navode središnjice HDZ-a: Ovo je još jedan dokaz pokušaja ušutkavanja svih inicijativa i slobode govora

Komentari