HONG reagirao na navode središnjice HDZ-a: Ovo je još jedan dokaz pokušaja ušutkavanja svih inicijativa i slobode govora

Davor Pongracic / CROPIX

Hadezeovci su odlučili napraviti svoj mali unutarstranački ‘Gong’, koji će se zvati HONG – (Hadezeovci organizirano nadgledaju glasovanje). Na njihovoj web stranici osvanula je inicijativa kojom se želi potaknuti izlazak na izbore što većeg broja članova 15. ožujka.

No, iz središnjice HDZ-a upozoravaju na aktivnosti “Inicijative HONG” te poručuju kako je postupanje te inicijative potpuno izvan okvira Statuta HDZ-a i nema nikakve veze sa strankom.

“Naime, na toj stranici se ne nalazi ni jedno ime, naziv tijela ili organizacije koja stoji iza te inicijative već je ona potpuno anonimna. Mrežna stranica je postavljena na poslužitelje iz Njemačke za koju je nadležan “Hetzner Online GmbH” servis, a identitet vlasnika domene “hong2020.org” u registru domena je namjerno skriven. Naglašavamo kako je postupanje tzv. Inicijative HONG potpuno izvan okvira Statuta HDZ-a. Očita je namjera ljudi koji anonimno stoje iza te mrežne stranice dovođenje u zabludu članstva stranke da se radi o službenoj inicijativi, što nije slučaj. Prava namjera kao i pozadina navedene inicijative je skrivena, sasvim nejasna, pa i nedobronamjerna. Stoga, molimo članice i članove stranke da im ne dostavljate bilo kakve podatke ili informacije o aktivnostima stranačkih tijela, kandidata i drugih sudionika unutarstranačkih izbora”, poručili su iz HDZ-a.

HONG reagirao na navode središnjice

Iz HONG-a pak poručuju da je u pitanju legalna inicijativa, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti.



STRANAČKI BIROKRATI U BORBI PROTIV HONG-a

Reagiranje HONG-a na Priopćenje SIP HDZ-a

Opovrgavamo navode Središnjega izbornog povjerenstva HDZ-a u kojima navode kako su namjere HONG-a skrivene, nejasne i nedobronamjerne. HONG je potpuno legalna inicijativa, a ovo je još jedan dokaz pokušaja ušutkavanja svih inicijativa i glasova koji promiču slobodu govora baze i članstva Hrvatske demokratske zajednice, čemu svjedočimo već duže vrijeme. Upravo je pokušaj ušutkavanja članstva HDZ-a, razlog pokretanja inicijative HONG.

U idućim danima zatražit ćemo mišljenje stručnjaka kako bismo stranačkim birokratima pojasnili demokraciju i demokratske procese. Istraživanje naših adresa smatramo zloupotrebom ovlasti. Ukoliko bude potrebno, kazneno ćemo prijaviti Glavno tajništvo stranke za korištenje financijskih sredstava stranke u kampanji jednog od kandidata.

Inicijativa HONG

 

WEB STRANICA POSVAĐALA HDZ-ovce Penava: ‘Ne znam tko je iza toga, ali nemam ništa protiv’

Komentari