Beroš neizravno prozvao Bulja: Sinj ima rast zaraženih od 465 posto, a lokalna vlast je ismijavala mjere

Nakon porasta broja novozaraženih u Sinju, ministar zdravstva Vili Beroš naglasio je kako je lokalna vlast nedavno ismijavala mjere.

Podsjetimo, gradonačelnik Sinja iz redova Mosta Miro Bulj tražio je od stožera popuštanje mjera za vrijeme održavanja Alke u Sinju, a nakon što nisu odobrene, kritizirao je odluku i rad Stožera.

Nakon toga nastojao je za vrijeme održavanja Alke pustiti veći broj ljudi od predviđenog na gledalište, zbog čega ga je policija pozvala i na obavijesni razgovor, a sukobio se i sa Viteškim alkarskim društvom.

Nakon porasta broja novozaraženih u Sinju, ministar zdravstva Vili Beroš nije propustio priliku prozvati lokalnu vlast, a kako bi 147 novozaraženih zvučalo više, naglasio je kako porast iznosi čak 465%.



“Od 27 novozaraženih od 9. srpnja do 11. kolovoza u Sinju, u zadnja dva tjedna od 12. kolovoza do danas buknulo je na 147 zaraženih ili za 465% više! Pravodobna upozorenja o poštivanju mjera na masovnim okupljanjima ismijavana su od lokalne vlasti, a posljedice govore sve. Cijepi se i poštuj mjere”, napisao je Beroš na Twitteru.

 

Komentari