VIDEO Donedavno je Vrkljan Škoru i Domovinski pokret obasipao hvalama: Njegova pojava je ravna pojavi Tuđmana 1991. godine. On ima viziju…

Milan Vrkljan/Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto i predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Milan Vrkljan napustili su Domovinski pokret.

U svojoj Facebook objavi Vrkljan je istaknuo kako su zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i on već nekoliko mjeseci izloženi ‘različitim pritiscima i spletkarenjima’ unutar stranke desnog centra kako bi ih se ‘ušutkalo i spriječilo u političkom radu’.

Padale optužbe o opstrukciji

Vrkljan je Škoru optužio da bi iz čistog mira zabranio Karolini Vidović-Krišto da govori u Saboru iako se ona za neku temu znala pripremati i po dva tjedna. Domovinski pokret optužio je da je sluga duboke države.

Sve se to dogodilo samo nekoliko minuta nakon što je Milan Vrkljan izgubio fotelju predsjednika Kluba zastupnika Domovinskog pokreta.



Naime klub zastupnika htio je novog predsjednika kako bi, kako kažu, bolje koordinirali rad saborskih zastupnika i lokalnih organizacija pred izbore, a s Vrkljanovim radom, kažu, nisu bili zadovoljni.

Vrkljan je dobio samo jedan glas, kako doznajemo, onaj Karoline Vidović Krišto.

A da u Domovinskom pokretu nije bilo sve onako grozno kako Vrkljan kaže možete vidjeti u videu kojeg je portal Otvoreno dobio od jednog od čitatelja u kojem Vrkljan Miroslava Škoru i Domovinski pokret obasipao hvalama. Tada je izgleda, da se pitalo Vrkljana, ‘cvetalo cveće u naše preduzeće’ i sve je bilo za pet. 

Hvalospjevi dok je sjedio u fotelji

Naime, na nedavnom osnivanju jednog od brojnih lokalnih ogranka Vrkljan je usporedio Škoru sa prvim predsjednikom samostalne Republike Hrvatske Franjom Tuđmanom.

“Pojava Miroslava Škore ravna je pojavi Tuđmana 1991. Mnogi se pitaju kako to misliš? Upravo tako. Tuđman je devedesetih znao točno kakvu Hrvatsku želimo. Miroslav Škoro je sate i sate proveo s njim u razgovorima. Ja niti jednom nisam stekao ni najmanji dojam da Miroslav Škoro ima viziju kakvu Hrvatska hoće, a on hoće Hrvatsku koju hoćete vi, koju će vaša djeca i moja djeca imati priliku živjeti i ostati u njoj”, govori Vrkljan među ostalim u videu.

“Vjerujem da će se ove dvije stranke koje trideset godina vladaju Hrvatskom urušiti kao što se sad počeo urušavati SDP, da će se tako urušiti HDZ. Vjerujem da ćemo mi biti ti koji će pokrenuti Hrvatsku, koji ćemo napraviti Hrvatsku sretnom zemljom bez patetike. Hoćemo zemlju u kojoj ja ne tražim da moje dijete radi u centru Zagreba ako je sposobno da radi u Gospiću”, govorio je o Domovinskom pokretu.

Komentari