UKUPNO 1495 OBOLJELIH U posljednja 24 sata 88 novozaraženih; Beroš: Ušli smo u najkritičniju fazu ove borbe

Prema posljednjim podacima u Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1495 oboljelih osoba, a 231 osoba se oporavilo. Preminula je 21 osoba.

Nacionalni stožer u 14 sati održao će redovitu konferenciju za mediji na kojoj će izvijestiti o najnovijim podacima vezanim uz koronavirus u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da imamo 88 novooboljelih, ukupno ih je 1495. Preminula je još jedna osoba u KBC Splitu.

Prosječna dob oboljelih je 49,37 godina, prvi put dogodila se promjena u spolu pa je 50,2 posto žena. Ukupno je 14.612 osoba testirano.



“Ušli smo u najkritičniju fazu ove borbe”, rekao je Beroš.

“Virus je ušao u Dom za starije i nemoćne u Splitu. Ljudi su evakuirani i premješteni u bolnicu gdje će im biti pružena najbolja njega. Među njima je puno pozitivnih, pozitivno je i 11 djelatnika, čekaju se i rezultati još 70 testova”, rekao je  ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

“Od sada je za prelazak granice potrebna potvrda o prestanku eventualne mjere samoizolacije”, dodao je Capak.

Capak je komentirao i stanje u drugim domovima za starije i nemoćne.

“Što se tiče ostalih domova, većina sumnji se pokazala neopravdanom. Imamo jedan slučaj u domu u Pločama i jedan od jučer u Koprivnici. Imali smo 15 domova u kojima je bilo sumnji, ali svi nalazi negativni. Situacija u Splitu dodatno podigla razinu opreza”, rekao je.

Uživo? Konferencija za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Gepostet von HRT Vijesti am Freitag, 10. April 2020

Pojedini županijski stožeri već su izvijestili o današnjoj situaciji u svojim županijama, a u nastavku možete pročitati nove informacije.

ŽUPANIJSKI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE PODATKE Broj zaraženih u Zagrebačkoj županiji popeo se na 101; U Šibensko-kninskoj županiji potvrđena četiri nova slučaja

Komentari