U raspravu Huić-Kekin uključio se i Troskot: Novoj ljevici se očito više sviđaju neke stare, paleosocijalističke paradigme koje nas guraju na dno EU

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Obnova Zagreba od potresa, postala je tema oko koje se lome koplja čelnice Nove ljevice Ivane Kekin i osnivača udruge poreznih obveznika Lipa Davora Huića.

Huić je Kekin, ali i njenog supruga Milu optužio da su “pristupili platformi Možemo! i Novoj ljevici nakon potresa”, a aludirao je i kako Kekin zagovara uvođenje novog poreza kako bi se osigurala obnova stanova oštećenih u potresu među kojima je i njen stan.

Kekin mu je ubrzo i odgovorila pa navela kako “zbog svojih laži, Huić bi mogao odgovarati na sudu”. Istaknula je pritom kako njen stan i zgrada nisu značajnije narušeni u potresu, a kao dokaz navedenoga objavila je i zelenu naljepnicu.

Osvrnula se potom i Huićeve navode da je Nova ljevica salonska stranka.



“Za razliku od njega koji je svoje unosne poslove sklapao u salonima državnih i drugih tijela, članovi Nove ljevice, kao i ja osobno, proveli smo godine u borbi za javni interes, na prosvjedima, s građanima na ulici, u borbi za pravo na dostojan život, za radna, manjinska, ženska i druga prava. Naši su članovi na tom prosvjedima bili uhićivani, a neki i ranjavani”, navela je pa se dotaknula i bivšeg premijera Tihomira Oreškovića. “Nismo se dali zastrašivati kada smo privođeni ili pozivani u policijske stanice, niti nas se može kupiti kao što se Huić „prodao“ za savjetnika najgorem premijeru u hrvatskoj povijesti, Tihomiru Oreškoviću”, napisala je.

Opasna ekonomska politika paleosocijalista

No to potonje izazvalo je bijes Mostova kandidata za gradonačelnika Zagreba, Zvonimira Troskota. On je na svom Facebook profilu istaknuo kako je Kekin u raspravu ničim izazvana uvukla Oreškovića “kojeg je HDZ srušio, a kojem su zastupnici Mosta do zadnjeg trenutka pružali podršku”, naveo je.

“Uvlačenje Tihomira Oreškovića u ovaj sukob pokazuje koliko je opasna ekonomska politika paleosocijalista iz Možemo i zašto im je opasno dati proračun i budućnost Zagreba u ruke. Jedinog premijera u povijesti RH koji je smanjio javni dug, pokazao hrabrost i odličnost za provođenjem reformi koje su ovom društvu i državi toliko potrebne Ivana Kekin naziva najgorim. Svakom tko imalo poznaje prilike u Hrvatskoj ali i ekonomske zakonitosti je jasno da bi s politikama koje je provodio Orešković danas živjeli u ekonomski snažnijoj i slobodnijoj Hrvatskoj. Međutim, to nije odgovaralo interesnim skupinama koje stoje iza HDZ-a i političkih elita koje upravljaju Hrvatskom. Njima su odgovarali Sanader i Plenković a čini se da su njih dvojica favoriti i Ivane Kekin i ekipe iz Možemo.

Novoj ljevici se očito više sviđaju neke stare, paleosocijalističke paradigme koje nas i dan danas guraju na samo dno Europske Unije po svim ekonomskim pokazateljima. Ivana Kekin je svojim istupom zapravo potvrdila tezu da Bandića treba srušiti, ali da Tomašević i ekipa nisu ti koji bi mogli i znali voditi Zagreb jer nemaju apsolutno nikakvo znanje o financijama i upravljanju velikim sustavima. Zagrebu je potrebno znanje, struka i poštenje a ne prazne demagogije i populizam”, zaključuje Troskot.

Komentari