Huić ne odustaje: Kako TOČNO Kekin pokazuje brigu za radnike i zalaganje za jednakost ako svima, pa i onima najslabijeg imovnog statusa, nabija novi porez?

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Prepucavanje preko društvenih mreža se nastavlja.

Čelnica Nove ljevice odgovorila je preko društvenih mreža osnivaču udruge poreznih obveznika Hrvatske Lipa, Davoru Huiću koji ju je ranije prozvao zbog njenog prijedloga da radnicima nametne još jedan parafsikalni namet kako bi se financirala obnova Zagreba.

Huić je u svojoj objavio njen prijedlog nazvao ‘najgrubljim i najogoljenijim self-interest koji možemo zamisliti, ali zaogrnut u velike riječi – humanizam, solidarnost i empatija’.

Kekin mu nije ostala dužna te ga je prozvala da laže.



“Javna isprika za notornu laž je minimum koji očekujem, a nakon toga prepuštam gospodina Huića da nastavi živjeti u svom fantasy landu u kojem solidarnost kao ideja ne postoji nego je uvijek zapravo lažna maska za vlastiti interes. Ja ću za razliku od njega, nastaviti neumorno raditi na tome da svoj san pretvorim u javu, a Hrvatsku u zemlju solidarnih, jednakih i sretnih ljudi”, poručila je Kekin.

No, Huić je ponovno Kekin pozvao da se dogovori sa svojim mužem što je istina, a što nije s obzirom na to da je Mile Kekin u intrvjuu kojeg je dao Slobodnoj Dalmaciji rekao kako ih je potres jako s “razmrdao”.

Ponovno ju je pozvao da se bori za svoj interes.

“Nadalje, Kekin kaže da se ne bori za svoj interes, pokazujući sliku zelene naljepnice kao dokaz da neće tražiti javni novac za sanaciju stana. Ali to naravno nije nikakav dokaz, jer po Zakonu za koji se njena koalicija borila i izborila u Saboru, ima pravo naknade pod određenim uvjetima.”, piše Huić u objavi na Facebooku.

Dalje nastavlja kako mu Kekin nije odgovorila na postavljena pitanja.

“Prvo je – što je s drugim ljudima zeleno-lijeve koalicije koji su aktivno zagovarali, branili i u Saboru glasali za Zakon o obnovi, a imaju nekretnine koje bi mogle biti predmetom obnove? Je li itko od njih deklarirao mogući sukob interesa i izuzeo se od glasanja? Nije.
Drugo općenitije pitanje na koje nije dala odgovor je – kako točno ide u prilogu radnika to što će morati plaćati dodatni porez za obnovu? Prosječna plaća u Hrvatskoj je ionako preniska, to ćemo se svi složiti. Kako TOČNO Ivana Kekin pokazuje brigu za radnike i zalaganje za jednakost ako svima, pa i onima najslabijeg imovnog statusa, nabije novi porez?”, upitao je Huić.

Komentari