Predsjednik Upravnog vijeća Vinogradske bolnice: Nisam bio prisutan na tom telefonskom razgovoru, Zadravec govori neistinu

Tomislav Dulibić

Tomislav Dulibić, državni tajnik i predsjednik Upravnog vijeća KBC Sestre milosrdnice, komentirao je snimku razgovora između ministra zdravstva Vilija Beroša i Dijane Zadravec, Beroševe stranačke kolegice i zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice.

“Ne, ja nisam bio prisutan na tom telefonskom razgovoru, kao što se može vidjeti iz snimke. Ovo što tvrdi profesorica Zadravec je zlonamjerno i neistinito, to da se mene čuje na kraju razgovora”, kazao je Tomislav Dulibić.

Zadravec kaže da Dulibić na kraju snimke govori: “Pošalji mi to”, no on to negira.

“Ne, nisam uopće bio u toj prostoriji”, rekao je.



Procurila je cijela snimka razgovora Beroš-Zadravec: Uvodne sekunde otkrivaju plansko snimanje?

U jednom trenutku Beroš u snimljenom razgovoru govori kako je “vrh stranke Zadravec poslao jasnu poruku” pa se postavlja pitanje tko odlučuje tko postaje ravnatelj bolnice.

“Premijer Andrej Plenković nema s tim nikakve veze, Upravno vijeće uz suglasnost ministra zdravstva odlučuje tko će biti ravnatelj kliničke bolnice”, rekao je Dulibić pa dodao:

“Bila su tri kandidata, predložili su program, nakon čega su imali prezentaciju pred Upravnim vijećem i nakon toga se donijela odluka. Upravno vijeće nije bilo u mogućnosti donijeti odluku budući da je bila prezentacija programa i kvaliteta i profesora Zovaka i akademkinje Šitum na tako visokoj razni da se nismo mogli odlučiti između to dvoje kandidata. Zbog toga je donesena odluka da se natječaj poništi.”

“Ona je dolazila na više sastanaka u ministarstvo s tim istim navodima s kojim sad izlazi u medije i dosta agresivnim ponašanjem. Mi smo joj govorili da to nije ni vrijeme ni mjesto za takvo ponašanje. Ona stalno ukazuje na koruptivne radnje, a mi smo joj rekli da ako ima neka saznanja o tome da podnese prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, a ako ne, da se prestane razgovarati na takav način”, kazao je Dulibić o Zadravec.

On tvrdi da je natječaj za izbor ravnatelja proveden u skladu sa zakonom te da sam natječaj nije bio tema razgovora s premijerom Plenkovićem.

“Natječaj je proveden legalno, potpuno je zakonit. Ja, kao predsjednik Upravnog vijeća, tvrdim da je taj natječaj potpuno zakonit. Nisam upoznat s tim koji su ljudi bili tu i tko je pustio snimku. Više puta sam bio prisutan s ministrom kod premijera, nikad to nije bila tema, nikad nam nije davao nikakvu uputu u vezi izbora u Vinogradskoj bolnici. Mi ćemo raspisati natječaj kad se za to steknu uvjeti”, rekao je Dulibić za N1.

Komentari