Procurila je cijela snimka razgovora Beroš-Zadravec: Uvodne sekunde otkrivaju plansko snimanje?

Zeljko Puhovski / CROPIX

Nakon što je na Youtube kanalu objavljen video u kojem je audio snimka razgovora ministra zdravstva Vilija Beroša i zamjenice ravnatelja KBC Sestre Milosrdnice, Dijane Zadravec, ona je potvrdila autentičnost razgovora i najavila moguću tužbu jer smatra da je razgovor snimio ministar Beroš.

On, također, nije demantirao sadržaj razgovora, no rekao je da nije snimao, ali da je teoretski moguće da je netko drugi. “Ja nisam snimao, uključio sam razglas da prisutni čuju o čemu je riječ, o pritiscima i insinuacijama… Niti sam razgovor snimio, a još manje da sam ga pustio u medije. Na sastanku je bilo 5, 6 ljudi. Teoretski je moguće da je netko snimao, međutim, ja za to ne mogu odgovarati”, izjavio je Vili Beroš.

Beroš o snimci: Poziv sam stavio na razglas da i drugi prozivani čuju o čemu je riječ, nisam snimao razgovor



No, nije odgovorio je li on znao za snimanje, odnosno, je li aranžirao čin tajnog snimanja. Očito je zvao Dijanu Zadravec, stavio njezin razgovor na razglas, a da joj nije rekao da su s njime druge osobe. A sudeći po nekim znakovima sa snimke, može se zaključiti da je znao za snimanje, piše Net.hr.

Naime, bloger koji se potpisuje kao Spectaror, koji je digao snimku na Youtube na svom je Facebooku objavio kako je dobio cijelu snimku na mail i da ju je skratio za 20 sekundi. No, i na kraju puštene snimke na Youtubeu – čuje se glas, po svemu sudeći ministra Beroša koji kaže: “Pošalji mi tu snim…”

Net.hr je također dobio s anonimne adrese na mail audio snimku koja ima nešto duži uvod od onog objavljeno u filmu na Youtube kanalu. U tom uvodnom dijelu po svemu sudeći jedna osoba ženskog glasa priprema snimanje, a onda slijedi početak razgovora Beroš-Zadravec.

Na početku snimke koju je objavio Net.hr čuje se ženski glas koji šapće: “Ugasi zvuk, molim te”. Nakon toga, znatno glasnije govori: “jedan”, očigledno testirajući snima li se. Iz ovog, uvodnog dijela snimke jasno je kako je Beroš s nekim ljudima dogovorio snimanje.

Cijelu snimku možete poslušati OVDJE.

Komentari