Muškarac koji je prijetio nožem kandidat je na listi Demokrata i Laburista; Mrsić: Pružit ćemo mu maksimalnu podršku

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Muškarac koji se u subotu u zagrebačkom Sopotu zatvorio u stan i prijetio nožem je Mladen Devčić, nezavisni kandidat na izborima na listi Demokrata i Hrvatskih laburista u VI. izbornoj jedinici, priopćili su u ponedjeljak Demokrati.

“Iznimno nam je žao kolege Devčića kojem je očito stres uzrokovan koronom, potresom i izborima uzeo danak. Pružit ćemo maksimalnu podršku njemu i njegovoj obitelji jer je zdravlje, a posebno mentalno, temelj kvalitete čovjekova života”, poručio je u nedjelju u ime koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista predsjednik Demokrata Mirando Mrsić.

VIDEO Muškarac se zaključao u stan i maše nožem, stigla specijalna policija



Devčić, koji je ujedno i predsjednik vijeća Mjesnog odbora Sopot, jučer se u poslijepodnevnim satima zatvorio u svoj stan u naselju Sopot i s balkona prijetio nožem, zbog čega je intervenirala policija.

Nakon višesatnih pregovora, policiji se predao kasno navečer, a nitko nije ozlijeđen.

Psihijatar za ovisnosti o sintetičkim drogama na Klinici za psihijatriju Vrapče dr. Ivan Ćelić komentirao je brigu o mentalnom zdravlju u Hrvatskoj te smatra da su psihijatri izvrsno odreagirali na potrebe onih koji imaju psihičke poremećaje ili su u krizi razvili simptome, konstantno naglašavajući vulnerabilnost populacije oboljelih od psihičkih poremećaja. Također je istaknuo i da se u Hrvatskoj i dalje ne pridaju dovoljno važnosti mentalnom zdravlju.

“Prevedeno u jezik medicine, prevladava isključiva briga o somatskom zdravlju ili, drugim riječima, gluhoća za mentalno zdravlje. Iz te perspektive, problem je daleko veći i značajno dublji nego što bi se odnosio na pitanje rada Stožera pa je povezivanje općenite zanemarenosti brige o mentalnom zdravlju i rada Stožera puko pojednostavljivanje tako važne problematike.”

Ćelić: Nedostatna briga o psihičkom zdravlju nije problem samo naše zemlje nego i cjelokupne zapadne civilizacije

Komentari