MINISTRICA OBRAZOVANJA ODGOVORILA MATURANTIMA ‘Državna matura odvijat će se prema zakazanom roku, ali uz jednu razliku’

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poslala je maturantima novu poruku i poručila da je svjesna izazova i teškoća s kojima se susreću. Otkrila je i veliku novost za polaganje završnih ispita.

”Drage maturantice i maturanti, svjesni smo izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici”, poručila je na svom profilu na Facebooku ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Poslala je pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem navodi da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature.

”Da ponovimo, ispiti državne mature za obavezne predmete održat će se u vremenu od 8. do 29. lipnja, a u tom periodu održat će se i esej iz Hrvatskog jezika. Umjesto eseja iz Hrvatskog jezika koji je bio predviđen za sredinu svibnja, održat će se online probni esej kako biste dobili povratnu informaciju o vašoj spremnosti za taj dio ispita iz Hrvatskog jezika”, rekla je ministrica.



Poželjela je svima da se dobro pripreme za državnu maturu, i obećala da će im i dalje u tom postupku davati punu podršku.

Podsjetimo, jedan je maturant jučer uputio pismo ministrici u kojem zahtjeva da se izostavi dio gradiva iz mature, te da se otkrije kada će se ona polagati.

PISMO MATURANTA MINISTRICI OBRAZOVANJA ‘Morate biti svjesni da je ova školska godina veoma oštećena, a posljedice će biti vidljive ubrzo. Nemojte nas zapostavljati!’

Komentari