PISMO MATURANTA MINISTRICI OBRAZOVANJA ‘Morate biti svjesni da je ova školska godina veoma oštećena, a posljedice će biti vidljive ubrzo. Nemojte nas zapostavljati!’

Maturant zaprešićke srednje škole uputio je pismo Ministrici Blaženki Divjak u kojem apelira da se prestane s odugovlačenjem objave datuma mature te da se izbaci dio gradiva iz zadnje godine. Smatra da je nastavna godina teško oštećena i da je ministričino ponašanje neodgovorno te da ignorira mišljenja i prijedloge maturanata. Objavu prenosimo u cijelosti:

“Poštovana ministrice!

Ja sam Tvrtko Tunjić, i ovogodišnji sam maturant Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću (smjer ekonomist). Kao i većina maturanta ove godine, kako stvari stoje trebam pisati državnu maturu da bih se uspio upisati na željeni fakultet. Međutim, u posljednje vrijeme događa se niz izvanrednih okolnosti koje sprečavaju normalan tijek školske godine, a samim time dovodi u pitanje održavanje državne mature.

Pretpostavljam da ste svjesni trenutnog stanja, te da odugovlačenjem objave konačnih datuma ispita mature uvelike štetite i pridonosite lošem rezultatu nas maturanata. Svjestan sam činjenice da se trenutno nalazimo u krizi zbog koronavirusa i da se ne može točno procijeniti kraj iste, međutim kao ministrica trebali bi nam bar malo olakšati, tako da znamo hoćemo li pisati maturu i kada će biti datumi ispita. Isto tako, smatram da je vrlo neodgovorno od Vas i Vašeg tima postupno ignoriranje naših mišljenja i prijedloga. Morate biti svjesni da je ova školska godina veoma oštećena, a da će posljedice biti vidljive ubrzo!



Osobno smatram, da ste za vrijeme štrajka nastavnika mogli više sudjelovati u pregovorima kako ne bi izgubili čak mjesec dana nastave zbog kojih smo morali imati nadoknade. S obzirom da trenutna online nastava nije ni blizu normalnoj nastavi, očekujem i apeliram da ako ništa drugo, da se gradivo 2. polugodišta 4. razreda izbaci iz ovogodišnjih ispita. Poslušajte glas nas maturanta, nemojte nas zapostavljati i konačno shvatite situaciju u kojoj se nalazimo. Prošle godine su bili najlošiji rezultati državne mature ikada, vjerujem kako ćete slušajući i prihvaćajući naše prijedloge, učiniti da tako ne bude i ove godine!

S poštovanjem”, napisao je na Facebooku Tvrtko Tunjić.

 

Komentari