ĐIKIĆ NASTAVLJA S PROZIVKAMA Traži odgovore od Beroša, Primorca i Šukera: Tko je odobrio korištenje testova?

Josko Supic / Cropix

Molekularni biolog Ivan Đikić na Twitteru nastavlja s objavom otvorenih pitanja upućenih Vladi i ministru zdravstva Viliju Berošu. Obratio se i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimiru Šostaru te članu Znanstvenog savjeta vlade Draganu Primorcu.

“Možete li potvrditi da je u proljeće bilo dovoljno testova za testiranje svih oboljelih u Hrvatskoj? Tko je odobrio korištenje testova za mlade i zdrave sportaše u Zavodu Andrija Štampar? Je li to bilo vrijedno ulaganje za zdravlje građana u to krizno vrijeme?”, pitao je Ivan Đikić.

Obratio se i predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimiru Šostaru te članu Znanstvenog savjeta vlade Draganu Primorcu.

“Gosp. Šuker: Koliko je novaca platio HNS za testiranje nogometaša bolnici Sv. Katarina, a koliko Zavodu A. Štampar?

Gosp. Šostar: Koliko testova nogometaša ste napravili u Zavodu, koliko je to koštalo i tko je platio?

Gosp. Primorac: Koliko troškova je uplatila vaša bolnica?”, pitao ih je Đikić.

“Koliki je sveukupni broj testiranih nogometaša i gdje su serološki podaci objavljeni? Zašto sada taj uspješan hrvatski brand testiranja nogometaša (hvaljen od Fife i Uefe) ne koristite? Danas imamo veliki broj zaraženih nogometaša u klubovima bez vaše reakcije”, nastavio je Đikić.

Jučer je Đikić putem Twittera prozvao Vilija Beroša, upitavši ga: “molim vas nemojte blatite druge osobe, nego odgovorite: Tko je u sukobu interesa kao clan znanstvenog savjeta i privatnik koji dobro zaraduje od brzih antigenih testiranja. Zašto testovi nisu uvedeni u sustav HZJZ-a?”

S ministrom se kasnije čuo telefonski.

Đikić prozvao Beroša zbog brzih testova: Recite tko je član Vladinog savjeta koji dobro zarađuje na njima

Komentari