Đikić prozvao Beroša zbog brzih testova: Recite tko je član Vladinog savjeta koji dobro zarađuje na njima

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić prozvao je ministra zdravstva Vilija Beroša zbog antigenski testova, ustvrdivši da jedan član Vladinog znanstvenog savjeta “jako dobro zarađuje na njima”.

“Gospodine Beroš, molim vas nemojte blatiti druge osobe, nego odgovorite: Tko je u sukobu interesa kao član znanstvenog savjeta i privatnik koji dobro zarađuje od brzih antigenih testiranja. Zašto testovi nisu uvedeni u sustav HZJZ?”, napisao je Đikić.

 

U komentarima ispod svog tvita Đikić je dalje napisao: “Vili Beroš i Andrej Plenković, u ovim kriznim vremenima treba biti transparentan i dosljedan. Apeliram na zajednički rad i odgovornost. Odgovorite: tko je platio javno reklamirana serološka testiranja sportaša u RH? Gdje su ti rezultati objavljeni i kakav je javni interes RH u tome?”

Od prozvanih nitko nije odgovorio, ali je Đikić napisao kako ga je ministar ipak nazvao.

“Hvala Viliju Berošu na telefonskom pozivu. Rekao je da je uvijek važno razgovarati, da nije upoznat s problemima, ali će javno odgovoriti na sva moja pitanja o testiranjima. Mediji mogu pratiti. Osobno dajem punu podršku cijelom HR zdravstvenom sustavu u ovoj teškoj situaciji”.

Komentari