Barbara Brezac Benigar: Ja sam žrtva pokušaja silovanja, nekoliko puta. Ljudsko biće koje je začeto silovanjem nije silovatelj

screenshot

“Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice. Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo, majka koja je učinila pobačaj je osoba koja je sebe stavila u poziciju ubojice jer je dokinula nečiji život.

Ne treba jedan zločin završiti još jednim zločinom. Itekako sam svjesna što govorim. Dala sam vam jasne odgovore iza kojih se neću sakriti”, kazala je u subotu pred kamerama N1 Televizije jedna od organizatorica riječkog Hoda za život, Barbara Brezac Benigar.

Objavila video kojim objašnjava izrečeno

Brezac Benigar je objavila video u kojim objašnjava svoju izjavu. “Isprike svima koje je ta izjava uznemirila. Želim obrazložiti tu svoju izjavu. Moram reći da sam dobila jako puno napada i optužbi da sam osoba koja ne može razumjeti silovane žene.

E pa, vrijeme je za istinu.



Ja sam osoba koja je žrtva pokušaja silovanja, i to nekoliko puta. Jako dobro znam što je trauma i kako nekad stvari nikad ne zacijele. Dakle, jesam osoba koja može razumjeti. Duboko suosjećam sa svim tim ženama. Smatram da su velike njihove patnje.

Ako postoje žene koje su učinile pobačaj nakon silovanja, ja ih jako razumijem, jako ih volim i uvažavam njihove odluke vjerujući da su te odluke nastale pod pritiscima, neke su bila možda pritisnute ekonomskim prilikama, neke obitelji ili nekoga drugoga oko njih.

Vjerujem da su odluke donesene onako kako je žena u tom trenutku mislila da je morala odlučiti i ja te osobe ne osuđujem, nego osuđujem čin pobačaja. Ljudsko biće koje je začeto silovanjem nije silovatelj, to je ljudsko biće koje nema nikakvog krimena u sebi.

Ja vjerujem da ovaj svijet može donijeti dobro, vjerujem da jedan čin koji je nastao kao veliko zlo ne mora za sobom povući još jedno zlo. Molim da se to uvaži”, rekla je Brezac Benigar u svom Videu, prenosi Index.

Komentari