SKANDALOZNI ISTUP Hod za život se ograđuje od izjava Barbare Brezac Benigar

Screenshot: Facebook

Građanska inicijativa Hod za život ogradila se u subotu od izjava Barbare Brezac Benigar, predsjednice riječke udruge Malaika organizatora Hoda za život u Rijeci koja je rekla da su silovane žene koje žele pobaciti ubojice.

U priopćenju navode da su stavovi gospođe Benigar ne mogu se ni na koji način poistovjetiti sa stavovima miroljubivog Hoda za život koji izražava podršku nerođenom djetetu, njegovoj majci i ocu te svakom ljudskom biću.

“Benigar nije dio nacionalne inicijative Hod za život…”

“Niti udruga Malaika niti gđa Benigar nisu dio nacionalne inicijative Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji se ove godine održava pod geslom “Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije”, navode.

Isto je objavljeno na Facebook stranici Hod za život – Rijeka. “Ovim se putem ograđujemo od izjave gospođe Benigar o silovanim ženama ili bilo čemu drugom”, poručili su.



Kažu kako su Brezec Benigar poslali zahtjev da prestane neovlašteno koristiti zaštićeni logo i vizualni identitet Hoda za život kako se “aktivnosti njezine udruge, način rada u lokalnoj zajednici, te njezine izjave ne bi potpuno neopravdano povezivale s Hodom za život”.

Objavljuje Hod za život – ZagrebSubota, 27. lipnja 2020.

Ovim putem na osobit način izražavamo ljubav i podršku žrtvama silovanja. Izražavamo podršku silovanim ženama koje smo posljednjih dana imali priliku čuti u hrvatskoj javnosti, a koje su imale snage zaštiti život svoga djeteta te izražavamo sućut svim onim ženama koje to nisu imale snage učiniti, poručuju iz građanske inicijative Hod za život.

Protive se medijskom ili političkom iskorištavanju silovanih žena

Protive se, kažu, medijskom ili političkom iskorištavanju silovanih žena koje su pretrpjele fizičko i psihičko nasilje u raspravi o zaštiti prava na život svakog čovjeka od začeća do prirodne smrti, te prava svake žene na znanstvene informacije o njezinom nerođenom djetetu, piše Jutarnji.

Podsjetimo, Barbara Brezac Benigar dala je izjavu za N1 gdje je rekla da je hod za život lišen politike i crkvenih konotacija.

“Hod za život je lišen politike i crkvenih konotacija. Sretna sam da su došli neki iz politike, pašu mi svi ljudi, političari, sportaši, glumci. Ovdje je svaka osoba koja tu želi biti. Naše poruke su da život počinje začećem, a završava prirodnom smrću”, rekla je Brezac Benigar.

Iznijela svoj stav o silovanim ženama i njihovom pravu na pobačaj

“Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice. Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo, majka koja je učinila pobačaj je osoba koja je sebe stavila u poziciju ubojice jer je dokinula nečiji život. Ne treba jedan zločin završiti još jednim zločinom. Itekako sam svjesna što govorim. Dala sam vam jasne odgovore iza kojih se neću sakriti”, rekla je.

Komentari