Bernardić: Premijer bi trebao ići u izolaciju, zašto za sve ne vrijede ista pravila?

Davor Pongracic / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić s Krka je poručio da bi premijer Andrej Plenković trebao u samoizolaciju nakon što se susreo s Novakom Đokovićem koji je zaražen koronavirusom. Odgovorio je Plenkoviću na tvrdnju da ga želi vidjeti u samoizolaciji kako bi izbjegao sučeljavanje.

“Evidentno je da je premijer bio u kontaktu s Đokovićem, sasvim sigurno bi trebao ići u izolaciju. Zašto ne vrijede ista pravila za sve u Hrvatskoj?”, pitao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Na današnju izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je izjavio kako zna da u SDP-u žele da predsjednik te stranke Davor Bernardić izbjegne predizborno sučeljavanje s njim te ga se zato žele riješiti samoizolacijom, Bernardić odgovara:

“Jedva čekam sučeljavanje, sučelit se možemo i putem videolinka. Ono će se održati u kakvom god obliku.”



Osvrnuo se i na rad Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Mislim da šalje krivu poruku građanima da je dužnosnicima HDZ-a dopušteno sve dok bi drugi građani morali u samoizolaciju. Stožer je u ovoj situaciji postao politički Stožer, Beroš i Božinović nisu dobro obavili svoj posao, trebaju se maknuti iz Stožera”, rekao je lider oporbe na Krku, prenosi N1.

TREBA LI PREMIJER U SAMOIZOLACIJU? Evo kako se prema HZJZ-u određuje tko je bliski kontakt

Komentari