MMF povećao procjenu rasta globalnog gospodarstva. Ovako visok rast nije bio još od 1976. godine

Podršku tržištima pružaju procjene o bržem nego što se očekivalo oporavku svjetskog gospodarstva od koronakrize.

Na većini azijskih burzi cijene su dionica u srijedu porasle, drugi dan zaredom, dok ulagači čekaju početak sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, koji će pokazati koliko se brzo gospodarstva oporavljaju od koronakrize.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u plusu 0,3 posto i dosegnuo najvišu razinu u tri tjedna.

Pritom je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks ojačao 0,1 posto, dok su cijene dionica u Južnoj Koreji i Australiji porasle između 0,2 i 0,6 posto. U Šangaju, Hong Kongu i Singapuru pale su, pak, između 0,3 i 0,7 posto.



Podršku tržištima pružaju procjene o bržem nego što se očekivalo oporavku svjetskog gospodarstva od koronakrize.

Međunarodni monetarni fond (MMF) povećao je jučer procjenu rasta globalnog gospodarstva u ovoj godini s prethodnih 5,5 na 6 posto, što bi bio najbrži rast još od 1976. godine.

Povećanje procjena ponajviše se zahvaljuje očekivanjima da će se američko gospodarstvo brzo oporaviti, nakon golemih fiskalnih i monetarnih poticaja.

No, jučer su na Wall Streetu burzovni indeksi skliznuli s rekordnih razina jer su ulagači oprezni uoči početka sezone objava poslovnih izvješća kompanija za prvo tromjesečje ove godine.

Komentari