Kolakušić poručio Juričanu da se ‘makne s puta’ i da odustane od kandidature

cropix

Predsjednički kandidat Mislav Kolakušić gostovao je na N1 televiziji, gdje je prozvao kandidate koji imaju malenu podršku i rekao im da se ‘maknu s puta’.

“Onaj koji dobije mandat građana i koji pobijedi, samo on ima pravo voditi dalje političku priču. Svi ostali mu se moraju maknuti s puta. Da opet ne dolazi do raspršivanja glasova, da opet ne dolazi do katastrofalnih koalicija koje ne mogu apsolutno ništa drugo promijeniti zato što su tu stotine interesa koje treba zadovoljiti.

“Zato sam ja rekao, ako ne dobijem 600 tisuća glasova, što znački ulazak u drugi krug, moja opcija ne ide na parlamentarne izbore jer ne možemo ostvariti nikakav značajan rezultat. Dobiti 10-15 mandata, biti neki novi Most, to je samo kontraproduktivno. Zato molim i pozivam sve ove kandidate da se maknu, da imaju imalo dostojanstva i da se maknu s puta. Kako na ovim predsjedničkim, tako i na parlamentarnim izborima”, kazao je Kolakušić.

“To znači, ako imate 0 posto, ili 0.5 posto ili 1 posto da jednostavno povučete kandidaturu”, pojašnjava.



Dalija Orešković: Kolakušić širi dezinformacije, HDZ mi nije skupljao potpise

Ističe kako bi to trebali učiniti prije prvog kruga izbora. “Poslije je više nebitno”, rekao je Kolakušić.

‘Juričan pomaže HDZ-u’

“Više će doprinijeti ostanku na vlasti ova zafrkancija kandidata nego ovi koji će direktno glasati za HDZ. Ako gospodin Juričan odnese 2 posto, on će jednako tako biti zaslužan za pobjedu HDZ-a”, dodaje.

“Osim onih sigurno vaših glasova, postoji i veliki broj glasova koji se predomišlja. Kako vi sad mislite da je svejedno ima li 11 kandidata ili 4 kandidata”, pita se Kolakušić.

Rekao je kako on ima oko 200 tisuća sigurnih glasača, “što je malo”.

“Mi cijelo vrijeme u zakonodavnom pogledu izmišljamo toplu vodu. Apsolutno svi kvalitetni zakoni u svijetu već su napisani. Za prevođenje zakona vam treba iznimno malo vremena. Jedini problem koji se može ovim promjenama pojaviti jest prikupljanje potpisa za referendum, jer je za to potrebno 3 milijuna kuna. Građanske inicijative će morati ići u izmjene Ustava”, rekao je Kolakušić za N1.

Kolakušić: Ako ne dobijem 600 tisuća glasova, moja opcija ne ide na parlamentarne izbore

Komentari