Kolakušić: Ako ne dobijem 600 tisuća glasova, moja opcija ne ide na parlamentarne izbore

N1

Gost Novog dana N1 televizije bio je predsjednički kandidat Mislav Kolakušić. Optužio je HDZ da je podijelio potpise nekim drugim kandidatima.

U finalu smo kampanje, kakva su očekivanja?

‘Očekivanja su podijeljena. Očekivao sam da ćemo se na ovim izborima naći samo mi kandidati koji su uistinu prikupili potpise, nas četiri – pet kandidata, ali HDZ je drugim kandidatima podijelio potpise’, kaže Kolakušić.

“Što se dogodilo? Jednostavno zapakirate 1000 potpisa u jednu kuvertu, 100 potpisa u drugu. To je sve jedna velika obmana… Mi znamo, imali smo štandove i znamo da na štandovima nikoga nije bilo. Znam da većina kandidata nije mogla prikupiti potpise ni na koji način”, rekao je predsjednički kandidat



Požalio se i na neravnopravan medijski tretman kandidata.

“Niti jedna televizija nije nikad prenijela moj govor u Europskom parlamentu… Svi mediji objavljuju i rade naslovnice od nečijih objava na Facebooku. Od njihovih objava na Facebooku radi se stotinjak reportaža, od moje niti jedna”, govori Kolakušić.

Troškovi kampanje

Danas su objavljeni troškovi kampanje, najviše su potrošili Grabar-Kitarović, Škoro i Milanović, a vi 12 kuna?

“Da su oni potrošili svoj novac, ali oni troše novac građana, sram ih bilo!”, kaže Kolakušić.

Upitan o tome zašto ne sudjeluje u klasičnoj kampanji kao ostali kandidati, rekao je: “Ja sam Hrvatsku obišao dva puta. Nastupam točno onoliko koliko mislim da treba. Kandidatima se predbacuje da nisu iznijeli program. U svim tim nastupima ja pokušavam, ali onda me se prekine”.

Smatra kako je radno mjesto predsjednika kao svako drugo radno mjesto u državnoj upravi. “Suludo je govoriti o ideološkim stavovima – pobačaju, Jasenovcu. To nije vezano uz predsjednika Republike, on mora govoriti o programu”, rekao je Kolakušić.

Sve o njegovim stavovima i programu može se vidjeti na Facebook stranici, kaže Kolakušić. “Već sam dva puta obišao Hrvatsku. Ovo je moderan svijet, ovo je moderno doba. Vi da biste s nekim komunicirali, ne morate otići u njegovu kuću”, ističe.

‘Ključno je da građani shvate ozbiljnost situacije’

“U Hrvatskoj koja nema nikakvu proizvodnju i nikakvo gospodarstvo i samo se zadužuje – to će dovesti do financijske propasti. Ako se građani ipak osvijeste i izađe 60 posto građana na ove izbore, mogao bih ući u drugi krug. Građani se jednostavno vole šaliti i sad su spremni za šalu. Dragi moji građani, približava se trenutak da će za veliki broj građana biti gore nego ikad”, naglašava Kolakušić.

Možemo li mi izdržati da imamo jednog zaposlenog na jednog umirovljenika, pita se Kolakušić. “Mi sad imamo milijun i petsto tisuća zaposlenih, od toga tristo tisuća u javnoj i državnoj upravi. Ako sada ne napravimo ogroman zaokret, naći se u situaciji kada će biti prekasno”, rekao je.

Poziva građane da izađu na izbore.

“Onaj koji dobije mandat, samo on ima pravo dalje voditi političku priču. Da opet ne dođe do raspršivanja glasova. Zato sam ja i rekao, ako ne dobijem 600 tisuća glasova, moja opcija ne ide na parlamentarne izbore jer to nema smisla. Dobiti 10 – 15 zastupnika u Saboru i glumiti Most, to nema nikakve perspektive”, napominje.

Komentari