Uhićen ‘automafijaš’; Je li umiješan u ubojstvo policajaca?

Twitter

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u petak su uhitili Marka Trifkovića, osobu povezanu s kriminalnim skupinama koje organizirano kradu automobile, a mediji navode kako bi njegovo privođenje moglo biti ključ rješenja slučaja ubojstva dvojica policajaca iz 2018. godine.

Iz SIPA-e su potvrdili samo kako su na Palama kod Sarajeva uhitili muškarca osumnjičenog za više kaznenih djela za kojim se dugo tragalo a mediji su objavili kako je riječ upravo o “automafijašu” Trifkoviću. On je bio pripadnik skupine od najmanje 27 osoba protiv kojih je 2018. godine Tužiteljstvo BiH podignulo optužnicu tereteći ih za krađe automobila, iznude i organizirani kriminal.

Istražuje se mogućnost da je Trifković umiješan u likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Njih dvojica ubijeni su u listopadu 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje. Oni su intervenirali kako bi pokušali spriječiti krađu automobila no pri tom ih je ubio nepoznati napadač koji je na policajce pucao iz strojnice.



Opsežna istraga koja je nakon toga provedena do sada nije dala nikakve rezultate pa je dvostruko ubojstvo i dalje nerazjašnjeno.

Trifković za sada nije osumnjičen za ubojstvo no njegovo ime navodile su druge osobe koje je policija ispitivala istražujući ubojstva.

Komentari