Ivan Kujundžić i službeno dao ostavku na mjesto zastupnika u Gradskoj Skupštini

Iako su se pojavile sumnje kako je njegova ostavka na mjesto zastupnika u Gradskoj skupštini samo “predstava” za medije i javnost, HDZ-ov Ivan Kujundžić i službeno je dao ostavku na mjesto zastupnika te stranke u Gradskoj skupštini.

Ivan Kujundžić, podsjetimo, u Skupštinu je ušao umjesto Andrije Mikulića koji je imenovan glavnim državnim inspektorom. Zastupnikom je postao u travnju, dok je 29. listopada imenovan predsjednikom Kluba HDZ-a u Gradskoj skupštini, no protivno volji skupštinskih HDZ-ovaca koji su na tom mjestu vidjeli kolegu si, poznatog zagrebačkog ginekologa, Mislava Hermana. Kujundžića je, naime, na tu poziciju izabrao Gradski odbor zagrebačkog HDZ-a, i to na prijedlog Predsjedništva HDZ-a Zagreb.

Igra igru nepoznatih namjera?

I tu je krenulo nizbrdo jer je ranije Kujundžić, suprotno volji skupštinskih HDZ-ovaca, podržao Demogarfsku strategiju Grada Zagreba, zbog čega je skupštinski predsjednik Drago Prgomet od prvog zagrebačkog HDZ-ovca Andrije Mikulića zatražio “upute za daljnje postupanje” s neposlušnim zastupnikom.

Ivana Kujundžića, kako nam je rekao, sve je to naljutilo i “zgadilo” mu boravak u Skupštini, osobito stoga što je, podsjetimo, o spomenutoj Demografskoj strategoiji glasao po savjesti, što su mu kolege iz skupštinskih klupa zamjerili, pa se odlučio na ostavku. Predao ju je predsjedniku Gradskog odbora, Andriji Mikuliću, no do danas nije Skupštini pa su se pojavile sumnje da Kujundžić igra igru “nepoznatih namjera”. Neki su čak govorili i da će ipak ostati zastupnikom.



Predao ostavku

Pokazalo se da neće jer je ostavku, ovjerenu kod javnog bilježnika, Skupštini službeno predao danas tako da samo ostaje vidjeti tko će ga zamijeniti u skupštinskim klupama. Kao što smo pisali u ranijem tekstu, na njegovo bi mjesto lako mogao doći netko tko neće u pitanje dovoditi GUP gradonačelnika Milana Bandića koji je, podsjetimo, dobio “zeleno svjetlo” Ministarstva graditeljstva HNS-ova Predraga Štromara, a onda i “ulaznicu” na sjednicu zakazanu za 9. prosinca. I više nego idealna situacija za gradonačelnika Bandića koji je svoj dio dogovora od 4. prosinca u Vladi ispunio – podržali su njegovi saborski “žetončići” Državni proračun; sada samo HDZ mora održati svoj dio dogovora i dati prolaz GUP-u, ali i Proračunu Grada Zagreba za 2020. godinu, piše Z1.

Komentari