Hajduk po braniča ide u Poljsku

Ivan Runje/Facebook

Prva želja trenera Hajduka Igora Tudora na stoperskoj poziciji je Ivan Runje. Splićanin trenutno nastupa za poljski Jagiellonije, a sportski direktor Hajduka, Ivan Kepčija, poznaje ga još iz vremena kad je istu dužnost obnašao u Legiji.

Runje ima ugovor s poljskim klubom do ljeta 2021. godine, a njegova se tržišna vrijednost procjenjuje na 1,25 milijuna eura. Jagiellonije je prošle godine odbio ponudu od 800 000 eura, ali pretpostavka je  da bi odšeteta trebala biti manja. Hajduk bi mogao ponuditi oko 500 000 tisuća eura, javljaju Sportske novosti.

Ovaj 29-godišnjiak bio je blizu Hajduka prije osam godina, dok je trener Splićana bio Krasimir Balakov. Runje je prošao probu u Splitu ali do potpisa nije došlo. Karijeru je nastavio u danskom Nordsjaellandu s kojim je nastupao i u Ligi prvaka. Kasnije je zaigrao u ciparskoj Omoniji nakon čega se pridružio Jagielloniji, gdje je več tri i pol godine.

Želja mu je zaigrati za Vatrene i to je jedan od razloga zašto bi se Splićanin vratio kući. Runje je ove sezone upisao 16 nastupa, dva puta je bio strijeac i upisao je jednu asistenciju.



Komentari