Zvonimir Troskot: Građanima vraćamo dostojanstvo i nadu, a Zagrebu broj 1 koji mu pripada

Zvonimir Troskot Foto: MOST

Zvonimir Troskot, Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba predstavio je danas u Maksimiru ispred Dinamovog stadiona, Mostov izborni program i svoj slogan za Zagreb, Broj 1 Zagreba.

Kazao je kako ova lokacija nije odabrana slučajno, već zbog toga što su njegovi početci vezani za Maksimir gdje je trenirao i igrao za Dinamo te za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Za kampanju je odabrao slogan Broj 1 Zagreba, koji kaže Troskot, isto nije odabran slučajno.

“Broj 1 jer sam branio za Dinamo i reprezentaciju Hrvatske. Broj 1 zato što sam kao financijski stručnjak radio u PwC i Novartisu koji su broj 1 u svojim brašama. Broj 1 zato što sam zajedno sa svojim timom ponudio određena rješenja koja su uistinu Broj 1”, kazao je Troskot.

Objasnio je kako je zajedno sa svojim timom Broj 1 Zagreba u danim rješenjima za obnovu, napredak i razvoj grada.



“Obnova Zagreba po uzoru na Beč, stručno upravljanje financijama, uređenje poslovanje Grada Zagreba i Holdinga kroz četiri razine reviziije (eksternu, internu, državnu i EU revizije) i Ured za sprječavanje pranja novca, objedinjeni putnički terminali ZET-a i HŽPP-a, izgradnja gradske autoceste, Zagreb – Grad prijatelj poduzetnika, Zagrebačke promenade, nadogradnja mjere roditelj odgojitelj modelom roditelj odgojitelj na pola radnog vremena”, rješenja su u kojima smo broj jedan.

Objasnio je kako su za obnovu Zagreba predložili dugoročno i ekonomski isplativo rješenje, koje je prihvatljivo suvlasnicima jer nemaju troška, investitorima jer mogu zaraditi i gradskom proračunu, a s druge strane takav model obnove objašnjava Troskot, štiti povijesni izgled Zagreba. Nadodao je kako će napraviti dubinsku analizu financijskog stanja Grada Zagreba i Holdinga. “Napravljenim uštedama su/financirat ćemo gradnju škola, vrtića, prometnica i domova za umirovljenike, zdravstvenih centara i prometnica”, rekao je Troskot.

Istaknuo je kako će fiskalnim olakšicama poduzetnicima omogućiti slobodnije i pravednije poslovanje, a uvođenjem e-usluga smanjiti birokraciju. “Prirez ćemo u prve dvije godine mandata smanjiti s 18% na 15%, kako bi već sada zaustavili migraciju Zagrepčana u gradove koji se nalaze u njegovoj blizini. Zagreb zbog velikih nameta nije konkurentan ne samo na razini EU nego niti na razini Hrvatske. To želimo promijeniti”, kazao je Troskot.
Kazao je kako će izgraditi Zagrebačke promenade – šetnice i biciklističku infrastrukturu uz zagrebačke potoke koji prirodno spajaju zagrebačke kvartove bez da ih ometa promet. “Time ćemo smanjiti prometne gužve i povećati prostor za rekreaciju građana”, rekao je Troskot.

Naveo je i da planira brzu „gradsku autocestu“ na Ljubljanskoj, Zagrebačkoj i Slavonskoj aveniji bez semafora kako bi gužve postale prošlost. “To znači da ćemo ondje gdje su semafori napraviti križanje u dva nivoa”, objasnio je.

Istaknuo je i pronatalitetnu mjeru roditelj odgojitelj koja će omogućavati rad na pola radnog vremena ili samozapošljavanje, uz primitak proporcionalne naknade za ovu mjeru.
“Ovaj program građanima Zagreba vraća dostojanstvo i nadu, a Zagrebu Broj 1 koji mu pripada”, zaključio je Troskot.

Komentari