Zvizdić i Džaferović čestitali Milanoviću, očekuju bolje odnose

Najviši bošnjački dužnosnici u tijelima vlasti Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Denis Zvizdić u ponedjeljak su čestitali Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika Hrvatske pozvavši ga da svoj mandat iskoristi na jačanju odnosa i suradnje između dvije države.

Član Predsjedništva BiH Džaferović izjavio je novinarima u Sarajevu kako poštuje volju hrvatskih birača te kako se nada da će njegova zemlja i Hrvatska ubuduće imati dobre odnose i rješavati otvorena pitanja.

“Želim da se posvetimo rješavanju otvorenih pitanja na principima međusobnog uvažavanja, poštivanja i reciprociteta”, kazao je Džaferović uz ocjenu kako su u proteklim godinama međudržavni odnosi bili “u zastoju”.


Milanoviću je na izboru za predsjednika Hrvatske čestitao i Zvizdić, ovoga puta u ulozi predsjedatelja Zastupničkog doma parlamenta BiH.

“Nadam se da ćemo odnose između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske nastaviti razvijati u svim segmentima i u interesu svih naših građana, a posebno u sferi međusobnog uvažavanja, ekonomske suradnje i podrške euroatlantskom putu BiH. Primite izraze mog iskrenog uvažavanja”, napisao je u svojoj čestitci Zvizdić koji je u vrijeme kada je Milanović bio hrvatski premijer obnašao dužnost predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Posljednju komunikaciju Zvizdića i Milanovića iz tog vremena obilježio je prijepor zbog izjave novoizabranog hrvatskog predsjednika iz 2016. godine. Milanović je tada u tajno snimljenom razgovoru s pripadnicima nekih braniteljskih udruga koji je naknadno procurio do medija kazao kako se u BiH “nema s kim razgovarati” odnosno kako je stanje u toj zemlji “big shit”.

Zvizdić mu je tada otvorenim pismom poručio kako “uopće ne poznaje BiH i njene građane a ipak olako izgovara teške riječi i donosi uvredljive zaključke”.

Komentari