Zurovec: Rastuća smo opcija, jasno mi je da nas se određene stranke boje i žele nas odrezati u korijenu

Dario Zurovec/Borna Filic/PIXSELL

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec iz stranke Fokus komentirao je konstituiranje Skupštine Zagrebačke županije i dogovor HDZ-a i HSS-a.

Istaknuo je da je teško povjerovati u to da lokalne organizacije imaju svoju autonomiju, dodavši da je prilikom pregovora bilo i “svakavih riječi”.

“Lav se ne opterećuje mišljenjem ovce pa se ni ja ne opterećujem mišljenjem gospodina Beljaka. HSS ima nula gradonačelnika i nula načelnika. Mi smo ipak napravili određeni pomak i vidi se da smo rastuća opcija. Jasno mi je da nas se određene stranke boje, pogotovo na regionalnoj razini i žele nas odrezati u korijenu”, rekao je Zurovec u Newsroomu N1.

Kaže da on mirno spava, te da su donacije stranke Fokus transparentne.



“Stranka smo političkog centra i možemo koalirati slobodno. Ponudili smo zdarvorazumsko rješenje. Naš prijedlog bio je čovjek koji već ima iskustva. S druge strane, SDP je imao na svojoj listi HSS koji je odlučio koalirati s HDZ-om.

O planovima Fokusa

Ne očekuju promjene preko noći.

“Ljudi benefite trebaju osjetiti na svojoj koži i vidjeti na primjeru nekog grada ili općine. U Svetoj Nedelji maknuli smo puno nameta i nakon četiri godine mog proteklog mandata zaposlenost je porasla za više od 20 posto. Taj pristup očito daje rezultate”, govori Zurovec.

Naveo je da oni cijelu Hrvatsku žele pogurati u 21. stoljeće.

“I na zapadu i na sjeveru Europe drugačiji je pristup prema ljudima. Morate se spustiti na razinu običnog građana. Društvo mora funkcionirati, politički mandat nije vječan”, poručio je gradonačelnik Svete Nedelje.

Komentari