Zurovec o Rimčevom kampusu: Ovo je kao da uzmete nekoliko kampusa i unaprijedite ih deset puta, od njega bi moglo živjeti 7000 obitelji

Dario Zurovec/Borna Filic/PIXSELL

Gradnja kampusa Rimac automobila je započela, a izgradnju je komentirao i gradonačelnik Svete Nedjelje.

Voditelj projekta Mate Rimac najavio je kako bi kampus do 2023. trebao biti završen te pokazao slike započete gradnje.

Projekt je u fazi pripreme, a 30 posto je predviđeno za zelenilo. Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec rekao je kako je ovo najveća investicija u ovom dijelu Hrvatske.



‘Najurednijie gradilište koje sam vidio’

”Na rubnom djelu Svete Nedelje ovo je vrlo bitna investicija. Osim što je jako velika, s obzirom da će nalaziti i proizvodnja, pa čak i dio za proizvodnju hrane, i sve će biti otvoreno po uzoru na uspješne kampuse u stranim državama. Ovo je kao da uzmete nekoliko kampusa i unaprijedite ih deset puta. Tako je zamišljeno i siguran sam da će tako i biti”, kazao je Zurovec za RTL Danas.

”Ovo je dobila jedna naša vrhunska lokalna firma. Drago mi je da oni rade. Ovo je jedno od najurednijih gradilišta koje sam uopće vidio. Možete vidjeti uredan iskop i prometnice, nema nereda i radovi idu žestokim tempom”, dodao je gradonačelnik.

Od kampusa će živjeti 7000 obitelji

Zurovec je kazao kako je za prvu fazu predviđeno da će na njoj raditi 700 ljudi, ali kako je tu i puno kooperantiskih firmi i manjih obrta. Uz sve to, kaže Zurovec, riječ je možda i o 7000 obitelji koje će ”imati kruh”.

Rekao je kako je s Rimcem u telefonskom kontaktu.

”Ali mislim da je doista zadovoljan. Pogotovo sa odabirom firme. Tvrtka koja ovo radi, radi uredno i brzo”, rekao je gradonačelnik.

”Ima govora i o adaptaciji dvorca, s obzirom da je ovaj projekt isto vezan za jedan od naših povijesno najvažnijih projekata. Bit će jako lijepih vijesti”, poručio je Zurovec.

Komentari