Zurovec: Nitko me iz HDZ-a nije zvao, neću podržati vladu Andreja Plenkovića

Darko Tomas / CROPIX

Dario Zurovec koji je u Sabor ušao na listi koalicije Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus poručio je u srijedu kako ga nitko iz HDZ-a nije zvao te kako neće podržati Vladu, ne zato što je destruktivan već zato što to nije politika koju zagovara.

“Ne, nije me nitko zvao iz HDZ-a i neću podržati Vladu Andreja Plenkovića, ne zato što sam destruktivan nego zato što to nije politika koju ja zagovaram i koju zagovara Fokus. Fokus prezentira prvenstveno centrističke ideje koje jesu malo desno malo lijevo, ‘malo gore, malo dolje’, no ja ne mogu podržati politiku koja pretvara Hrvatsku u državu socijalnih slučajeva”, rekao je Zurovec za RTL Direkt.

Time je odbacio nagađanja prema kojima ga je HDZ zvao da im u njihovu zastupničkom klubu ‘podeblja’ većinu.

Takva je nagađanja još više razbuktala Zurovčeva današnja odluka da ne ide u zajednički saborski klub s kolegicama iz Stranke s imenom i prezimenom i Pametnog – Dalijom Orešković i Marijanom Puljak.



“Danas se prodaje puno nekakvih spinova koji zaista nisu točni i moram odmah to ispraviti. Od prvog dana, otkad sam imao lokalnu kampanju ja slušam kojekave neistine. I ovo je apsolutna neistina”, zaključio je Zurovec.

Nezavisni gradonačelnik Svete Nedjelje 33-godišnji Dario Zurovec u HDZ je ušao sa 18 godina, a tu je stranku napustio 2015. godine u vrijeme Tomislava Karamarka.

Podsjetimo, nakon što gradonačelnik Svete Nedelje i novi saborski zastupnik stranke Fokus Dario Zurovec nije oformio klub zastupnika s koalicijskim partnerima Dalijom Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom i Marijanom Puljak iz stranke Pametno, došlo je do bure reakcija u javnosti.

Komentari