ŽUPANIJSKI STOŽERI U posljednja 24 sata preminulo je čak petero pacijenata

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Županijski stožeri civilne zaštite počeli su objavljivati nove podatke o koronavirusu.

Dvije osobe preminule u KBC-u Split

Prema izvješću KBC-a Split tijekom jučerašnjeg poslijepodneva preminule su dvije osobe, piše Slobodna Dalmacija.

Preminula ženska osoba stara 80 godina bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Druga preminula osoba je muškarac star 59 godina ( nije bio korisnik doma). Obje osobe su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bile pozitivne i na COVID infekciju, priopćio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Time se broj žrtava iz Doma u Vukovarskoj popeo na čak 13.



Prema izvješću NZJZ – a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 167 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije 3 su novooboljele osobe zaražene koronavirusom i to iz Splita 2 i Solina 1. Do sada je izliječeno 196 osoba. Nitko od novooboljelih osoba nije korisnik niti djelatnik domova za starije i nemoćne osobe. Među novooboljelim osobama dvije su zdravstvene djelatnice (medicinske sestre KBC – a Split ) dok je jedna osoba iz samoizolacije.

Hospitalizirane su 104 osobe, 9 osoba nalazi se na respiratoru i to 7 i Splitsko dalmatinske županije i 2 iz Šibensko kninske županije. U samoizolaciji su 84 zdravstvena djelatnika, 6 osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko dalmatinske županije do sada su zabilježena 474 slučaja zaraze koronavirusom, navode iz Stožera.

U Koprivničko-križevačkoj županiji preminule dvije osobe

Stožer Koprivničko-križevačke županije objavio je danas da su preminule još dvije osobe koje su bile štićenici koprivničkog Doma za starije i nemoćne, piše ePodravina. Podsjetimo, jučer je preminula jedna osoba koja je također bila korisnica istog doma.

U županiji su potvrđena još tri slučaja zaraze koronavirusom, sva tri su vezana uz Dom za starije.

“Glede dvaju smrtnih slučajeva, važno je reći kako su oni pacijenti koji su umrli s ili uz koronavirus. Bili su teži kronični bolesnici, duže su bolovali. Neovisno o Covid-19 infekciji, vjerojatno bi bili hospitalizirani. Uzevši u obzir godine i bolesti, bilo je za očekivati kompliciranje njihovih kliničkih slika”, objasnio je ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Koprivnica dr. Mato Devčić, prenosi ePodravina.

Preminula pacijentica u Zagorju

U protekla 24 sata nema novooboljelih u Krapinsko-zagorskoj županiji, rekao je načelnik Županijskog stožera Anđelko Ferek-Jambrek. U zadnja 24 sata uzeto je 35 briseva i nema pozitivnih nalaza.

“Nažalost, preminula je jedna osoba s područja Pregrade. Riječ je o ženskoj osobi koja je 34. godište. Izražavamo sućut obitelji preminule”, istaknuo je Ferek-Jambrek, prenosi Zagorje.com.

Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina rekao je da je preminula bila u bolnici od 9. do 22. travnja, a taj dan je preseljena u Kliniku dr. Fran Mihaljević. Rekao je kako je bila kronični bolesnik.

Dosada su ozdravile 52 osobe, dvije su preminule i 84 su aktivna slučaja.

Uzeto je ukupno 1467 briseva i još se čeka nalaz za dvije osobe.

U Zagrebu jedan novi slučaj zaraze

U zadnja 24 sata u Zagrebu je potvrđen jedan novooboljeli od koronavirusa, ukupno 463, a 299 izliječenih.

Jedan novoboljeli i u Zagrebačkoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka u 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobi više, a tri osobe više su izliječene.

Do sada je ukupno izliječeno 50 osoba, a tri su preminule.

Jedna zaražena osoba na području Osječko-baranjske županije

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježena je jedna novopozitivna osoba od 105 testiranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Ukupno je na području naše županije 117 oboljelih od koronavirusa, od kojih je 67 izliječeno. Novopozitivna osoba na koronavirus je iz Koške i nije kontakt do sada poznate oboljele osobe. Epidemiolozi u razgovoru s novooboljelom osobom istražuju gdje se i kada zarazila te njene kontakte stavljaju u samoizolaciju. Danas je na području naše županije u samoizolaciji 89 osoba, a pet su od njih novi kontakti.

U KBC-u Osijek je i dalje sveukupno 9 djelatnika pozitivno na koronavirus i nema novooboljelih medicinskih djelatnika. U Općoj županijskoj bolnici Našice nema niti jednog oboljelog medicinskog djelatnika, a u njihovoj je evidenciji i dalje samo jedna osoba s područja Našica pozitivna na koronavirus i nalazi se u kućnoj samoizolaciji.

Na liječenju u KBC Osijek i dalje se nalazi 17 osoba, ni jedna od njih nije u Respiracijskom centru i posljednjih deset dana nema preminulih osoba zaraženih koronavirusom.

Iz KBC Osijek potvrđuju još dvije novoizliječene osobe, pa je broj izliječenih na našem području 67, od kojih 64 u evidenciji KBC Osijek, a tri u evidenciji našičke bolnice.

Policijska uprava osječko-baranjska tijekom posljednja 24 sata nije zaprimila niti jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije, a samoinicijativno su obišli 22 osobe i sve su osobe poštivale mjere samoizolacije.

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 3.657 provjera i sve osobe koje su ulazile u županiju ili su ju napuštale imale su valjanu propusnicu.

Na adresu Stožera dolaze upiti vezani uz otvaranje dječjih i sportskih igrališta te sportskih klubova i teretana.

“Dječja i sportska igrališta otvorila bi se kada i škole 11. svibnja, ali uz pravila o maksimalnom broju ljudi koji se u isto vrijeme rekreiraju. Informaciju o datumu otvaranja sportskih klubova i teretana koje funkcioniraju u zatvorenom prostoru još nismo dobili”, poručuje Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Zadar nema novooboljelih, nitko nije na respiratoru

Na području Zadarske županije nema novoozaraženih osoba pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije i dalje 85, izvjestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite, piše Zadarski.hr.

S današnjim danom izliječeno je 39 osoba od kojih najviše sa području Grada Zadra.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu nalazi se pet osoba, a u bolnici u Biogradu na liječenju je troje lakših pacijenta. Nitko nije na respiratoru.

Aktivni nadzor provodi se nad 483 osoba, a istekao je za 2363 stanovnika s područja Zadarske županije.

Istra bez novooboljelih

U Istri je unutar 24 sata ispitano 25 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Trenutno je na ispitivanju 9 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

Odlične vijesti iz Primorsko-goranske županije

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, kažu u županijskom Stožeru za civilnu zaštitu.

Sedmi je to dan zaredom bez novozaraženih na ovom području, a broj zaraženih izjednačen je s brojem ozdravljenja i odnos je 35 prema 35.

Također, s obzirom da je u KBC-u Rijeka hospitalizirano samo pet osoba s koronavirusom, od čega dvije u respiracijskom centru, riječka se bolnica ovoga tjedna vratila normalnom funkcioniranju, naravno uz posebne mjere socijalnog distanciranja i obaveznog nošenja maski za pacijente te preporuku da se na specijalističke preglede dolazi točno u dogovoreno vrijeme, kako se ne bi stvarale gužve.

Puna dva tjedna bez novih slučajeva u Međimurskoj županiji

Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da punih 14 dana u Međimurju nema oboljelih od koronavirusa, a ozdravila je još jedna osoba, piše eMeđimurje.

“Imamo šest ozdravljenih osoba i dvije oboljele i jedna smo od sredina koja ima više ozdravljenih, njih čak 75% – rekao je i dodao je da je trenutno oboljela jedna muška i jedna ženska osoba. Obavljeno je 30 testiranja u proteklih 24 sata”, rekao je župan.

Karlovačka županija bez novih slučajeva

Od jučer nema novih slučajeva infekcije kornavirusom u Karlovačkoj županiji, barem onih koje bilježi Stožer civilne zaštite, piše KAportal.

Podsjetimo, jučer je jedna od 30 testiranih osoba bila pozitivna, no ona je i otprije bila u samoizolaciji tako da iz tog izvora ne bi trebalo biti bojazni od daljenjeg širenja virusa na širem karlovačkom području.

Od početka epidemije Karlovačka županija bilježi 30 slučajeva dok je jedna osoba iz Karlovca preminula.

Požeško-slavonska županija bez novooboljelih

U Požeško-slavonskoj županiji nema novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 262 osobe, 33 uzorka su poslana na analizu, te je ukupno testirano 346 osoba.

Šibensko-kninska županija bez novozaraženih

Na području Šibensko-kninske županije drugi dan zaredom nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 86, a oporavilo se 38 osoba, prenosi ŠibenikIN.

Od početka epidemije do danas na Odjelu infektologije šibenske bolnice bilo je na liječenju 28 pacijenata. Trenutno je na Odjelu infektologije hospitalizirano troje pacijenata od kojih je jedan i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. U šibenskoj bolnici imali smo jedan smrtni slučaj od Covida-19, pacijent star 91 godinu s Murtera, kronični bolesnik. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1298 uzoraka.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 91 osoba, od čega je 57 kontakt s oboljelim od COVID-19. U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, temeljem koje je provjerom na terenu utvrđeno da je 1 osoba kršila izrečenu mjeru.

Nema novooboljelih u Virovitičko-podravskoj županiji

Već sedmi dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih, odnosno pozitivnih na koronavirus.

“U posljednja 24 sata testirane su tri osobe. Njihovi rezultati bili su negativni. I nadalje na našem području imamo šestero zaraženih od koronavirusa, od kojih dvije osobe imaju klinički slabe simptome bolesti COVID 19, ostalih četvero ih nemaju. Od početka trajanja koronavirusa, na području VPŽ jedna osoba je ozdravila”, kažu iz Stožera te dodali da je do sada testirano 455 osoba, prenosi portal ICV.hr.

Djelatnici policije obišli su adrese 45 osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije, a jednu od njih nisu zatekli kod kuće.

Bez novih slučajeva u Bjelovaru

Trinaesti dan za redom na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba Covidom-19, piše Bjelovar.info.

Jučer je u bjelovarskoj Općoj bolnici testirano 20 osoba i za njih 18 stigli su nalazi i svih 18 su negativni, dok se za 2 osobe nalazi još očekuju. Također, još jedna osoba je ozdravila tako da je s današnjim danom na području Bjelovarsko-bilogorske županije troje zaraženih.

Broj osoba u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 337, a u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije. Policijski djelatnici do sada su izvršili provjeru mjera samoizolacije 3111 puta.

Dobre vijesti i iz Brodsko-posavske županije

Dvanaesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti Covid-19. Uz ovu informaciju, s današnjim danom još dvije osobe su izliječene.

Sve žurne službe kao i druge institucije u sastavu Stožera CZ Brodsko-posavske županije provode svoje redovne aktivnosti sukladno novim propisanim mjerama i odlukama Nacionalnog stožera CZ.

Komentari