ŽUPAN KRAPINSKO-ZAGORSKI ‘Ne mogu shvatiti što je motiv roditelja, to je čisti kapric, ne shvaćaju da zapravo rade štetu svom djetetu’

Željko Kolar/Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što u utorak ujutro u Osnovnu školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da on nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole, novinarima se obratio Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije.

Podsjetimo, djetetovi roditelji i dalje prosvjeduju i sjeli su zajedno sa sinom ispred škole gdje s njim zajedno uče. Pridružili su im se i još neki antimaskeri.

Na upit kako komentira ovu situaciju, Kolar je rekao kako je to “nažalost, čisti kapric”.

“Ne shvaćaju da zapravo rade štetu svom djetetu”, istaknuo je.



Dodao je kako ne može shvatiti što je motiv roditelja.

Naglasio je kako je vodio vrlo pristojan i uljudan razgovor s roditeljima te stoga ne može dokučiti što je motiv.

“Otac traži da mu netko donese dokument da u zakonu piše da se moraju nositi maske i da će se onda on maknuti. On smatra da ova odluka krši zakon. Ja sam rekao gospodinu da ako on smatra da to krši zakon, neka podnese zahtjev na Ustavni sud pa ako Ustavni sud ukine mjeru onda ćemo mi ukinuti nošenje maski”, naglasio je Kolar.

Župan je rekao da će se tako dugo dok postoji takva odluka o načinu održavanja nastave u školama u kojima je obavezno nošenje maski u zajedničkim prostorijama, županija kao osnivač i ravnatelj škole toga morati pridržavati.

Na upit o tome tko su antimaskeri, odgovorio je kako ne zna tko su oni koji stoje ispred škole, ali da je činjenica da su vrlo agresivni u uživo, ali i putem društvenih mreža.

“Stiže niz prostačkih mailova i poruka koje sam dobio ja i koje je dobio ravnatelj škole. Dolazi desetak mailova svaki dan sa zahtjevom da se smjeni ravnatelj i kaže se da ćemo biti odgovorni za zdravlje djece. Stižu raznorazne prijetnje i ucjene sa zahtjevom da se antimaskere pismeno obavijesti o tome što se poduzelo u tu svrhu, a neke poruke koje su nama osobno slane su ispod bilo kakvog ljudskog dostojanstva. Ako se borite za nečija prava, onda to ne možete raditi na taj način da ugrožavate tuđa prava”, zaključio je Kolar, objavio je N1.

Komentari