Župan Ivo Žinić napustio HDZ ‘Izlazim zbog pojedinaca kojima po ničemu nije mjesto u stranci’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić objavio je kako s današnjim danom napušta Hrvatsku demokratsku zajednicu nakon 30 godina članstva. 

“Razlog moga istupanja iz stranke su načini i metode koje su korištene unazad godinu dana s ciljem destabiliziranja mene kao župana, a osobito kao predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije. Korištenje teške situacije u kojima se Sisačko-moslavačka županija našla, korištenje ranjivosti cijele županije i naših stanovnika u političke svrhe, dodatno destabiliziranje županije kada je funkcionalnost sustava, zajedništvo i iskustvo najpotrebnije za oporavak našega kraja podsjećaju me na jedan sustav protiv kojeg smo se nekada borili.

Mi smo se navikli boriti sami. Sisačko-moslavačka županija uvijek je iz zahtjevnih situacija izlazila jača i bolja. Bili smo najjači kada je bilo najteže. Moj cilj će i dalje biti stabilizacija, obnova i oporavak županije.

I dalje ću biti posvećen radu za boljitak naših mladih, za sigurnost naših starijih, za očuvanje radnih mjesta, za opće dobro. Ne izlazim iz HDZ-a zbog tisuće naših vjernih i odanih članova već pojedinaca kojima po ničemu nije mjesto u HDZ-u.Vjerujem kako će se kroz vrijeme promijeniti okolnosti i da ću se u budućnosti moći ponosno vratiti. Hvala svima koji me podržavate, a ja dajem obećanje da vas neću iznevjeriti i da ću i dalje raditi za našu Hrvatsku”, naveo je Žinić u priopćenju, prenosi Večernji list.

Komentari