Župan Anušić: Hajduković prikuplja jeftine političke bodove

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je u srijedu da je tvrdnja saborskog zastupnika SDP-a Domagoja Hajdukovića, po kojoj je župan obmanuo javnost najavom otvorenja vanjskih dijelova tržnica u županiji, prikupljanje jeftinih političkih bodova.

Koristiti trenutačnu situaciju, kada se Hrvatska, ali i cijeli svijet bore s novim virusom i kada se odluke donose u trenutku i u skladu s novim saznanjima o koronavirusu, za prikupljanje jeftinih političkih bodova je ispod svake razine, ističe u priopćenju župan Anušić.

Hajduković je u priopćenju za javnost prozvao Anušića da je jučer na konferenciji za novinare za danas najavio početak rada sedam zelenih tržnica na području županije, ali to se nije dogodilo jer prijedlog za njihovo otvaranje nije prihvatio Nacionalni stožer Civilne zaštite. Smatra kako je Anušić “obmanuo javnost i napravio štetu OPG-ovima i ostalim proizvođačima koji su, u skladu s njegovom najavom, danas došli prodavati svoje proizvode na tržnicu”.

Anušić mu je odgovorio da je “dio tržnica na području županije danas otvoren, dio njih će biti tijekom idućih sati, odnosno dana, u skladu s preporukama Nacionalnog stožera te uz provođenje mjera koje su propisali epidemiolozi”.



“Zdravlje ljudi nam je na prvom mjestu, što god o tome mislio gospodin Hajduković”, poručuje Anušić.

Ističe kako mnoge inicijative koje su poslane Nacionalnom stožeru Civilne zaštite dolaze od građana, poljoprivrednika, gospodarstvenika te lokalnih vlasti i da je većinu njih taj stožer i prihvatio.

“Nijedna inicijativa ni konstruktivni prijedlog nije došao od saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića, kako u vrijeme pandemije koronavirusom, tako ni ikada prije. Gospodin Hajduković je poznat hrvatskoj javnosti kao najskuplji od 151 saborskog zastupnika pa je jasno da je ovakav pokušaj političkog profiliranja potpuno promašen”, smatra župan Anušić.

“Svjedočimo svojevrsnom jedinstvu društva u borbi protiv pandemije, na svim razinama društva, tako i političkoj. Zašto se gospodin Hajduković odlučio za suprotni smjer, politizirajući ovu situaciju, nije predmet bavljenja Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije”, zaključio je župan Anušić.

Komentari