Župan Alojz Tomašević pravomoćno osuđen za nasilje nad ženom

Alojz Tomašević/Ivica Galovic/PIXSELL

Alojz Tomašević, župan požeško-slavonski, pravomoćno je osuđen zbog nasilja nad suprugom Marom Tomašević. Svejedno, neće u zatvor.

Podsjetimo, nakon dvije godine, u siječnju mu je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu izrečena nepravomoćna presuda kojom je osuđen na 10 mjeseci uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine.

Prije tri tjedna, sredinom studenog, donesena je nova, pravomoćna presuda na Županijskom sudu u Karlovcu. Njom je, kako doznaju 24sata, odbijena žalba državnog odvjetnika zbog odluke o kazni kao neosnovane, između ostalog iz razloga što je upravo državni odvjetnik kaznu na koju je Tomašević osuđen predlagao u podignutoj optužnici te u završnom govoru. Odbijena je i žalba župana kao neosnovana.

Potvrđena je presuda kojom je Alojz Tomašević proglašen krivim zbog počinjenja dva kaznena djela, kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, nasiljem u obitelji i kaznenog djela protiv života i tijela. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, s time da mu je izrečena uvjetna osuda, što znači da se izrečena jedinstvena kazna zatvora neće izvršiti ako u vremenu provjeravanja od dvije godine ne počini novo kazneno djelo



Komentari