Zoran Milanović već dobio potporu jedne hrvatske stranke iz BiH za novi mandat

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Čini se kako radni posjet predsjednika RH Zorana Milanovića Hrvatima u susjednoj Bosni i Hercegovini već daje svoje rezultate.

Tako je Mario Kramarić, predsjednik HSS-a BiH dao podršku Zoranu Milanoviću za drugi mandat i time HSS BiH svrstao među prvu stranku koja je dala takvu podršku Milanoviću za predsjedničke izbore koji još nisu niti na vidiku.

“Ako se kandidira ponovno, ima našu stopostotnu potporu, ako ne, Bože moj, to je njegovo pravo”, izjavio je Karamatić.

“To sam predsjedniku rekao u ponedjeljak navečer na radnoj večeri u Ljubuškom prilikom sastanka sa šefovima stranaka Hrvatskog narodnog sabora”, dodaje Karamatić.



Karamatić je također rekao kako je Milanović tu vrstu potpore apsolutno zaslužio jer je utkao ‘trajan temelj’ u spomen na Hrvatsko vijeće obrane a kao ‘prioritetni problem’ gleda na situaciju bh. Hrvata.

“Milanović je prvi predsjednik Republike Hrvatske koji je odlučno podupro HVO čiji sam i sam bio pripadnik. To je nešto što je normalno i što bi nama trebalo biti normalno, međutim, prije njega to nitko nije učinio. Milanović je zadao poštivanje HVO-a u Hrvatskoj i to je sada postao trajan temelj”, govori Karamatić.

Dodaje kako ‘Mesića ne vrijedi ni komentirati’, a ‘Kolinda je kalkulirala od HOS-a i ekstremne desnice do Majki Srebrenice’.

“Josipović je bio preoprezan, a čak ni Tuđman to nije učinio ni u samom jeku rata niti nakon njega. Osim odlikovanja HVO-a, Milanović je kao prioritetni problem svog trenutnog političkog djelovanja postavio status Hrvata u BiH”, govori nam Karamatić.

Dodaje i kako se u HSS-u nadaju ponovnoj Milanovićevoj kandidaturi.

“HSS mu je na tome iznimno zahvalan te predsjednik ima našu otvorenu potporu za iduće predsjedničke izbore ako na njih odluči ići. Mi u HSS-u, a vjerujem i većina Hrvata u BiH, se nadamo da će to i učinit”, zaključio je Karamatić za Bild.ba.

Komentari