Zoran Đogaš obećava: Setom mjera planiramo olakšati život višečlanim obiteljima

Foto: Josko Ponos/ Cropix

Na konferenciji za medije u splitskim Kilama, Zoran Đogaš, kandidat za gradonačelnika Splita, predstavio je program za splitske obitelji zajedno s kandidatkinjom za zamjenicu Zrinkom Mužinić Bikić te kandidatkinjom s liste HDZ-a za Gradsko vijeće Jelenom Burazin.

Riječ je o sveobuhvatnom setu mjera koji se prožimaju kroz sve aspekte obiteljskog života – od izgradnje potrebne infrastrukture, vrtića, škola, dvorana, uređenja dječjih igrališta, parkova, naknada za novorođenu djecu, ali i ono najvažnije – nizu potpora za višečlane obitelj.

Na samom početku svog obraćanja, Đogaš je istaknuo da će fokus usmjeriti na izgradnju novih dječjih vrtića, ali i rekonstrukciju postojećih već predviđenim sredstvima iz NPOO-a. Također, najavio je i gradske poticaje za obitelji s četiri i više djece, ali i subvencije za posjete kazalištima, školske izlete i slične aktivnosti kako djeca iz višečlanih obitelji ne bi ostala zakinuta za važne razvojne aktivnosti.

“Grad mora stati iza splitskih obitelji, pogotovo onih višečlanih. Nakon četvrtog djeteta, život se mladim obiteljima u potpunosti mijenja. I svakodnevna rutina poput prijevoza djece postaje problem. Ta djeca su budući nositelji hrvatskog društva i zato ćemo na sve načine kroz grad, gradske ustanove, ali i udruge koje se financiraju proračunskim novcem pomagati obitelji s više djece. Djeca iz višečlanih obitelji ne smiju zbog financijskih razloga ne dobiti priliku ići u kazalište, trenirati sportove ili ne otići na školski izlet. Nadam se da će se barem jedna obitelj, nakon provedbe ovih mjera, odlučiti za dijete više”,rekao je Đogaš.



Kandidatkinja za zamjenicu Zrinka Mužinić Bikić najavila je konkretne mjere za višečlane obitelji, naglasivši kako i simbolične potpore grada mogu osigurati trenutke obiteljske sreće.

“Četvrto i svako iduće dijete u potpunosti mijenja život. Primjerice, putovanje odjednom postaje problem jer ‘normalnim’ automobilom ne možete legalno prevoziti svu djecu. Zato ćemo uvesti jednokratnu subvenciju za kupovinu automobila sa šest sjedećih mjesta i subvenciju za odlaske u kazalište, na školske izlete te članarina za sportove. Nažalost, takvih obitelji u Splitu nema puno i ove mjere ne zahtijevaju velike financijske izdatke, ali šalju snažnu poruku da će grad u potpunosti stati iza svojih obitelj”, istaknula je Zrinka Mužinić Bikić, prenosi Direktno.

 

Komentari