Znanstvenik Lauc tvrdi da je ovršen zbog 37,50 kuna duga i da su mu troškove odvjetnika naplatili 620 kuna

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Znanstvenik Gordan Lauc požalio se na Facebooku da ga je Hrvatska elektroprivreda ovršila za 37,50 kuna navodnog duga za kojeg ne zna kako je nastao s obzirom da mu trošak ‘skidaju’ s računa. No ono što ga je uistinu zaprepastilo su troškovi odvjetnika, naplaćeni 620 kuna. Objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti.

“To što je nešto zakonito, ne znači da je ispravno. Rasni zakoni su bili po zakonu, no nisu bili ispravni. Učiteljice se u Hrvatskoj od 1908. do 1918. po zakonu nisu smjele udavati, jer bi to bilo zanemarivanje službe. Puno je stvari koje je zakon u neko vrijeme dopuštao, no nisu bile ispravne.

FINA je omogućila elektronički uvid u ovrhe pa sam upravo saznao da me HEP ovršio za 37,50 kn duga (nemam ideju kako je do tog duga moglo doći, budući da mi valjda već 10 godina sami povlače s računa koliko misle da sam im dužan), a na to je izvjesni vrijedni odvjetnik naplatio 620 kn svog troška.

Možda je po zakonu, no moralno sigurno nije. Meni to što su mi skinuli 620 kn s računa nije trošak koji me previše opterećuje, no nekome to može biti trećina mirovine.



Zakon koji to dopušta je pogrešan, a osobe koje to zlorabljuju su duboko nemoralne. Budući da doista nemam ideju kako je taj dug mogao nastati, nije nemoguće da se i ovdje radi o sumnjivim radnjama sličnim onima u KBC-u pred koju godinu. Nemam se vremena ovime baviti, no ako je netko imao slična iskustva, napišite ih u komentarima. Možda se netko iz medija (Index Istrage?) pozabavi i time. Tko zna, možda negdje u Slovenskoj postoji i klub u kojem se dogovaraju nemoralne ovrhe…”, napisao je Lauc.

To što je nešto zakonito, ne znači da je ispravno. Rasni zakoni su bili po zakonu, no nisu bili ispravni. Učiteljice se…

Objavljuje Gordan LaucNedjelja, 27. rujna 2020.

Komentari