Znači li ovo da su završena prepucavanja Tomaševića i Pripuza: Zagrebačka čistoća ponovno odvozi otpad

Foto: Borna Filić / PIXSELL

Građane Zagreba danas su dočekale dobre vijesti. Gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je da će, nakon kraće stanke, čistoća ponovno odvoziti otpad sa zagrebačkih ulica.

Tomašević objavio sretne vijesti

Evo što je Tomašević rekao: “Nakon manjeg ispitivanja tržišta, pronađena je lokacija za privremeno skladištenje glomaznog otpada u Sesvetskom Kraljevcu, gdje će se otpad skladištiti sljedećih 75 dana”.

Istaknuo je da bi se time trebalo dobiti dovoljno vremena za završetak postupaka javne nabave za najam, a nakon toga i kupnju drobilice i sređivanje ostalih tehničkih uvjeta da proradi sustav u kojem će Čistoća, umjesto privatnih tvrtki čiji je natječaj obustavljen, oporabljati tu vrstu otpada.

“Čistoća od danas ponovo odvozi glomazni otpad – prvo će krenuti uklanjati otpad s ulica, zatim iz reciklažnih dvorišta, a potom će se aktivirati usluga prikupljanja glomaznog otpada s kućnog praga” rekao je Tomašević.



Nije prvi put, ali se nadam da je zadnji

Tomašević se nada kako je ovo zadnji put da je do ovoga došlo: “Nije ovo prva situacija obustave odvoza otpada, upravo kada su bili periodi produženja ugovora bilo je obustave odvoza. Nadam se da će to biti zadnja situacija”,

Osvrnuo se i na nabavu drobilica: “Na javni natječaj za kupnju dvije drobilice za sada stiglo pet ponuda, a postupak najma drobilica, čija je procijenjena vrijednost nabave oko 200 tisuća kuna, još traje.”

Upitan za komentar priopćenja C.I.O.S.-a o rješenju za oporabu glomaznog otpada u Zagrebu, Tomašević je odvratio kako “ne želi komentirati ironična priopćenja”.

 

Komentari