Zmajlović tvrdi: Kožić je dio kampanje financirao javnim novce, prijavljen je DORH-u

Mihael Zmajlović Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović (SDP, HSS) rekao je u nedjelju da je aktualni župan Stjepan Kožić (HDZ i partneri) prijavljen DORH-u i nadležnim Izbornim povjerenstvima zbog toga što je, kako tvrdi, dio izborne promidžbe financiran iz proračuna Županije.

Zmajlović je na konferenciji za medije rekao kako se radi o korištenju javnih sredstava za izbornu promidžbu, što znači da su prvi dio kampanje, vanjsko oglašavanje, jumbo plakati, ali i produkcijski skupa brošura “Zagrebačka županija” koja je podijeljena na 100.000 adresa u Zagrebačkoj županiji, financirani javnim novcem.

“Duboko vjerujem da to neće utjecati na izborne rezultate, ali govori o sustavu vladanja koji se ukorijenio 20 godina u Zagrebačkoj županiji. On je u sjeni hrvatske javnosti – ta županija naprosto izgleda neinteresantno, ali čine ju devet prilično uspješnih gradova, 25 općina i ogromni novac koji se u toj županiji vrti”, naveo je.

Kožića je poručio neka se “ne boji sučeljavanja” i pozvao ga da se odazove na pozive jer je sučeljavanje, ističe, razgovor s javnosti u kojem treba odgovoriti na pitanja na koja još nije odgovorio te na, kako je rekao, brojne afere koje su otkrili mediji.



Po Zmajlovićevim riječima, tu je afera tzv. “13 butelja” gdje se trošak reprezentacije koristio za čašćenje liječnika u privatne svrhe. Naveo je i primjer tvrtke koja je prije tri godine trebala biti pripojena drugoj kompaniji, no još se, kaže, isplaćuje plaća direktoru i tajnici, bez obzira na to što ta tvrtka više nema svoju svrhu.

“Niz afera upotpunjuje i činjenica da je Kožić u mandatu koji već traje punih 20 godina zaposlio svoju djecu i članove obitelji u županijske ustanove i tvrtke”, ustvrdio je Zmajlović, dodavši kako je to nažalost postalo normalno u Zagrebačkoj županiji.

“Smatram da će se val pozitivnih promjena koji osjećamo u Zagrebu preliti i u Zagrebačku županiju i da je zaista došlo vrijeme za jednu novu energiju, mladu snagu koja treba mijenjati na bolje i u Zagrebačkoj županiji”, poručio je Zmajlović.

Građane je pozvao da izađu na izbore sljedeće nedjelje na Dan državnosti i da “podrže tu promjenu koja je moguća i u Zagrebačkoj županiji”.

Komentari