Žinić o obnovi Banije: Obnova će trajati 10 do 20 godina. Onaj tko misli da će biti brže je u zabludi

screenshot N1

Ivo Žinić u utorak je predao vlast nad Sisačko-moslavačkom županijom novom županu, HDZ-ovom Ivanu Celjaku.

Žinić je nakon primopredaje vlasti komentirao obnovu nakon potresa na Banovini.

“Obnova je tek u začetku, mislim da su neke stvari dobro napravljene. Osnovan je Stožer za obnovu koji ovdje radi punom parom i to je velika stvar ove Vlade. Velika financijska pomoć koja je došla u jedinice lokalne samouprave i u Županiju je nešto što je doprinijelo tome da normaliziramo stanje. Mi smo tim novcem uredili i ove prostore (zgrada Županije, op.a.). Djelovali smo izvan svojih prostora, većina institucija nema svoje prostore, mnogo objekata srušeno, ne ide dinamikom kojom očekivali”, rekao je Žinić.


Smatra da će obnova trajati dugo.

“Obnova će trajati 10 do 20 godina. Onaj tko misli da će biti brže je u zabludi. Ono čime nisam zadovoljan i mislim da je velika greška je organizacija kontejnerskog naselja. Mislim da je to velika zabluda. Trebalo je na drugačiji način smjestiti ljude i tu će biti problema do kraja godine. Mnogi ljudi u takvim uvjetima neće izdržati dugo, vjerujem da će biti i nekih buntova”, rekao je Žinić.

‘Sada ću se malo odmoriti od politike’

Žinić je nakon 30 godina, u travnju ove godine napustio HDZ, a na izbore je izašao kao nezavisni i s osvojenih 7,42 posto glasova plasirao se kao četvrti. U drugom krugu HDZ-ov kandidat Ivan Celjak pobijedio je SDP-ovog Daniela Berdaisa.

“Vjerujem da sam dao svoj doprinos Županiji svih ovih godina, sada ću se malo odmoriti od politike”, rekao je Žinić nakon primopredaje, a na pitanje o mogućem povratku odgovorio je: ‘Nikad se ne zna, nisam bacio koplje u trnje’, prenosi N1.

 


Komentari