ZIMSKI PROBLEMI Prvi snijeg izazvao kaos u prometu; Kod Sv. Roka kamioni stvorili veliki zastoj

Između čvorova Maslenica i Sveti Rok u smjeru Zagreba na autocesti A1 kolona je duga pet kilometara jer se vozi jednim trakom zbog teretnog vozila u kvaru i snijega koji otežava promet. 

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste: DC1 Čeglje-Korenica-Gračac-Knin, DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica i DC8 Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena, kako navodi HAK.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni. Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske, Istre i Hrvatskog primorja.

U tijeku zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.



Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Foto: Marko Dimic
Marko Dimic/PIXSELL
Zbog vjetra je za sav promet zatvorena je autocesta A7 Sveti Kuzam-Šmrika. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Karlovačkoj i Zadarskoj županiji.

 

Komentari