Zgrozili zločinima: Jedan izbo suprugu pred djecom, a drugi suprugu ubio nasred ulice pa pušio pored tijela

Profimedia

Dražen Dakić osuđen je na doživotni zatvor zbog ubojstva svog 6-godišnjeg sina Darija, 34-godišnjeg partnera svoje bivše partnerice Ekaterine i 29-godišnje rođakinje u rujnu 2017. u Villingendorfu. Tužiteljstvo je ustvrdilo da se nije mogao pomiriti s činjenicom da ga je partnerica Ekaterina u veljači prošle godine ostavila i pobjegla s njihovim sinom.

˝Nisam imao namjeru pucati ni u koga. Želio sam se suočiti sa svojom bivšom partnericom no iznenadio sam se kada sam u stanu vidio njezinog novog partnera. Tada mi se sve smračilo. Bilo je kao da sam u transu. Počeo sam kao robot pucati na sve strane˝, kazao je Dakić na suđenju 2018. godine.

Vještak Charalabos Salabasidis na sudu je Dakića opisao kao manipulatora koji za sve optužuje druge, pišu 24sata.

˝On se tako ponaša cijeli život. On ima određene poremećaje ličnosti u kojima ima paranoje, asocijalnosti i nestabilnosti. Alkohol, konzumacija kanabisa i traume iz rata ne igraju nikakvu ulogu. Činjenica da četiri godine nije pio alkohol pokazuje da se može svladati i vladati samim sobom˝, tvrdi psihijatar.



Izbo suprugu pred djecom U veljači 2020. godine u mjestu Bad Soden-Salmünster Slavonac Rudolf H. ubio svoju suprugu, Splićanku Brigittu. Susjedi su čuli svađu i vrisak žene te su pozvali policiju. U stanu je u trenutku zločina bilo njihovih dvoje djece.

Pretpostavlja se da je suprug, sada osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva, loše prihvatio ženin zahtjev za razvod braka.

˝Kad ju je ubo, pukla je oštrica noža duga 20 centimetara. Ta činjenica samo govori koliko je taj napad bio nasilan˝,  rekao je za Bild tužitelj Dominik Mies. Izbo suprugu 24 puta Zemaljski sud u Münchenu u studenom 2018. osudio je na doživotnu zatvorsku kaznu Josipa B.(44) koji je u studenom 2017. ubio svoju suprugu Marinu B. (43).

˝Ubijena je pokazala nevjerojatnu strpljivost prema svojem suprugu. Čak 25 godina je trpjela brutalnosti, ljubomoru i alkoholizam. Kada mu je rekla da je dosta i da želi okončati brak on ju je izbo nožem, 24 puta˝, rekao je pri izricanju presude sudac u Münchenu koji je Josipa Brkića (44) osudio na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja nakon 15 godina odsluženja kazne.

Marina je 24. studenog 2017. godine rekla Josipu da se mora vratiti u Hrvatsku. Oko 4 sata ujutro krenula je na posao, a on ju je slijedio. Sa sobom je uzeo kuhinjski nož. Razgovarao je s njom, a ona je ostala pri svojem zahtjevu. Kada je htjela krenuti dalje ubio ju je nasred ulice. Kada je došla policija, stajao je pored mrtvog tijela svoje supruge i pušio. Josip je suđenje pratio uglavnom vrlo nezainteresirano.

˝Možda budete jednom shvatili da niste uništili samo život svoje supruge nego i svoje djece˝, poručio je sudac Josipu, piše Večernji.hr 

Komentari